Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Emilie Erhardt Winiarski tar över Dynamic Code: “Stor potential”

Emilie Erhardt Winiarski blir ny vd för Dynamic Code. Här tillsammans med bolagets grundare Anne Kihlgren. Foto: Press

Hon tar över testbolaget.


Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I november lämnade Louise Nylén vd-posten i självtestbolaget Dynamic code. Sedan dess är det Per Alnefelt som har styrt bolaget som tillfällig vd. Han har tvingats dra i handbromsen när det lukrativa kontraktet med Folkhälsomyndigheten från pandemin gick ut. Bolaget sa upp 20 anställda för att möta den nya verkligheten.

Nu är en ny kapten redo att ta över skutan. Det blir Emilie Erhardt Winiarski som från och med augusti tar över vd-rodret.

“Emilie har en gedigen erfarenhet från både regional vård och digitala vårdtjänster”, säger grundaren och styrelseordförande Anne Kihlgren i ett pressmeddelande.

“Med sin erfarenhet av vår marknad, affärssinne och förståelsen av en snabbfotad organisation kommer hon tillsammans med teamet kunna utveckla vår verksamhet på ett bra sätt”. 

Emilie Erhardt Winiarski kommer senast från en vd-roll på Medicheck men har också erfarenhet från bland annat Getinge. 

“Jag har följt Dynamic Code sedan en tid och ser en stor potential i att vidareutveckla kärnaffären i Sverige men även internationellt på sikt”, säger hon.

“Jag tror på att ge individen eget ansvar och kontroll över sin egen hälsa samt avlasta vården genom att öka tillgängligheten till säkra tester för självprovtagning.”

Dynamic Code omsatte 102 miljoner och gjorde en förlust på 91 miljoner förra året.

Läs mer