Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Olof K Gustafssons nya affärsidé: En armé av Elon Musks

Olof K Gustafsson och Elon Musk. Foto: Tobias Blixt/TT

Han jobbar som vd för knarkkungen Pablo Escobars familjeföretag – och är mer eller mindre ett vandrande enigma.

Olof K Gustafsson har en ny idé för att tjäna pengar och hävdar att han redan har säkrat DNA:t som han behöver.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Olof K Gustafsson jämförs med en Karlsson på taket-figur som inte sällan (och inte heller ogärna) talar om sig själv i tredje person. Han är svensken som har närmat sig den ökända Medellinkartellen ungefär som en manager skulle närma sig ett lovande rockband. I drygt ett decennium har han hävdat att han är vd Escobar Inc, holdingbolaget som äger den döda gangsterledaren Pablo Escobars namnrättigheter. 

För ett par år sedan hängde Breakits reporter Tobias Blixt på Olof K Gustafsson under en minst sagt stökig dag och tecknade – så gott det går med huvudpersonen – historien om hur den en gång 17-årige e-handelsentreprenören hade siktet inställt på att bli miljardär och på vägen stämt jättar som Klarna, Netflix och Apple. 

Nu har SvD hängt med Olof K Gustafsson i Marbella. Och svensken har förutom en närmast oändlig pool med bragder att skryta om en del okonventionella idéer för att tjäna pengar. 

En av dessa går ut på att ”äga Tesla-vd:n Elon Musk”. Olof K Gustafsson påstår nämligen att han i utbyte mot resor och hotell har fått donerad sperma från Elon Musks 76-årige fader Errol Musk. Den ska sedan insemineras ”i högklassiga colombianska kvinnor”, hävdar Olof K Gustafsson. 

”Så med Errols sperma kommer vi nu att skapa en massa mini-Musks i Colombia – och vill Elon Musk sedan träffa sina halvsyskon så kommer han att behöva gå genom mig.”

Det är inte första gången Olof K Gustafssons och Elon Musks vägar har korsats, skriver SvD. När Elon Musks The Boring Company lanserade eldkastare 2018 påstod Olof K Gustafsson till skvallersajten TMZ att en av världens rikaste män hade snott idén från honom. Det hela resulterade i en artikel som Elon Musk länkade till, och Olof K Gustafsson fick en gratisreklam som är få förunnade. 

”Där har du ett bevis på hur Olof K Gustafsson arbetar”, säger Olof K Gustafsson.

Läs mer