Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Från spel till mode – Ebba Ljungerud tar över klubban i Nelly

Ebba Ljungerud. Foto: TT

E-handlaren värvar två profiler från spelvärlden.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Nelly har en ny tillförordnad vd i Helena Karlinder-Östlundh och har nyss fyllt på kassan med över 50 miljoner kronor för att öka takten mot lönsamhet. Nu ser det ut att bli nya förändringar i nätmodebolaget.

Valberedningen föreslår nämligen Ebba Ljungerud till ny styrelseordförande i e-handlaren Nelly medan Axel Medefelt och Lennart Spraud lyfts fram som nya ledamöter. 

Ebba Ljungerud är ett välbekant namn för många läsare. Hon var fram till hösten 2021 vd för det börsnoterade spelbolaget Paradox, en post hon tvingades lämna med omedelbar verkan efter en svag rapport. Samtidigt som hon nu föreslås bli ny ordförande i Nelly är hon på förslag till styrelsen i noterade mattbolaget Rugvista.

Axel Medefelt är investeringschef på Nellys största aktieägare Rite Ventures och Lennart Spraud är finanschef på Nasdaq-bolaget Thunderful Group, som förelägger och investerar i spelbolag. 

Att Nelly ville ta in nya pengar presenterades bara minuter innan rapporten för det fjärde kvartalet presenterades i februari. Bolaget skulle ta in 50 miljoner kronor och de tre storägarna Rite Ventures, Stefan Palm och Mandatum (som tillsammans har cirka 51 procent av aktierna) gick in och garanterade att bolaget skulle få in hela beloppet. 

De skulle helt enkelt täcka upp den delen som inte tecknas av några andra ägare.

LÄS ÄVEN: Vi gav er 86 styrelsestjärnor – då gav ni oss 65 till (här är hela listan)

Läs mer