Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Blev vd i Garden Glory vid årsskiftet – nu lämnar Sarah Krusell plötsligt: “Det blev fel helt enkelt”

Linda Brattlöf och Sarah Krusell, som nu tar över vd-posten i Garden Glory.

100 dagar och lite till. Längre än så blev inte Sarah Krusells tid på vd-posten i e-handlaren Garden Glory.

Grundaren och storägaren Linda Brattlöf blir vd – igen.

“Det blev inte som vi hade tänkt oss”, säger hon.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Nyligen kunde Breakit berätta att Garden Glorys grundare Linda Brattlöf hade ersatts av Sarah Krusell på e-handelsbolagets vd-stol. Nu, bara drygt tre månader senare, rivs beslutet upp. Linda Brattlöf blir vd igen och Sarah Krusell slutar.

“Det blev fel helt enkelt. Det blev inte som vi hade tänkt oss. Sedan vill jag inte säga så mycket mer egentligen”, säger Linda Brattlöf till Breakit.

Linda Brattlöf startade Garden Glory för cirka tio år sedan men det riktiga startskottet gick 2018, då bolaget började sälja globalt. Hon har varit vd sedan start.

Hon vill inte att rockaderna och efterspelet ska bli en "följetong" i media. Därför är Linda Brattlöf, som äger 60 procent av aktierna i bolaget, sparsam med detaljer om sortin i dagsläget.

“Så här kan det bli. Man har förhoppningar och förväntningar, och sedan infrias inte dem. Samarbetet fungerade kanske inte som det skulle. Men livet går vidare”, fortsätter Linda Brattlöf.

Sarah Krusell har suttit i Garden Glorys styrelse sedan slutet av 2019. Huruvida hon kommer att göra det även i fortsättningen återstår att se. Linda Brattlöf hänvisar till årsstämman kommer att avgöra frågan om styrelsens sammansättning om ett par månader. 

Linda Brattlöf säger vidare att hon kommer att sitta kvar på vd-posten åtminstone “ett tag” framöver. 

Hur ser relationen ut mellan dig och Sarah ut i dag? 

“Vi har inget otalt, men vi ser ju på saker och ting på olika sätt”, svarar Garden Glorys grundare. 

Olika syn

Hon tror att det kan vara svårt för en extern vd att komma in i ett grundarlett bolag. Men det var inte det den springande punkten den här gången, enligt Linda Brattlöfs version. 

“Det var flera bidragande faktorer som ledde fram till att vi går skilda vägar”, säger hon. 

Breakit har även varit i kontakt med Sarah Krusell som har lämnat en skriftlig kommentar. I den pekar hon på just relationen mellan grundare och en extern vd. 

”Det är inte ovanligt att när en grundare ska lämna över vd-rollen så blir det ibland svårt att släppa taget fullt ut vilket jag har förståelse för. Därför har jag och Linda enats om att jag lämnar min operativa roll i bolaget och Linda tar tillbaka rollen som vd. Garden Glory har fantastiska produkter och ett unikt varumärke som jag fortsatt tror starkt på”, skriver hon.  

I september förra året kunde Breakit rapportera att Sarah Krusell lämnade klädhandlaren Nakd och titeln “Chief Commercial Officer” efter cirka tolv månader. Hon har även varit marknadsdirektör på Leo Vegas och under perioden januari 2019 till januari 2020 var hon vd för e-handlaren Horsemeup, ett bolag som försattes i konkurs i slutet av 2020.

Garden Glory säljer olika produkter och tillbehör på trådgårdsområdet, men är för Breakits läsekrets kanske mest känd för att ha sålt julgransfötter till familjen Kardashian. Bokslutet för 2022 är ännu inte klart men fjolåret blev enligt Linda Brattlöf lite sämre än väntat. Å andra sidan har hon sett en ljusning under slutet av 2022 och i början av 2023. 

“Det är många som skriver att det är trögt därute. Men den bilden finns inte hos oss, vi har jättefin tillväxt just nu”, säger Garden Glorys grundare – och återinsatta vd. 

Vill du veta mer om e-handel? Kolla in vår rapport där vi listar de 50 högst värderade e-handlaren i Sverige – och 30 uppstickare. Kolla in rapporten här!

Läs mer