Sök ikon

Nudge Labs vill hjälpa bolag stoppa utbrändhet hos anställda – visar upp omsättning för första gången sedan starten

Ledning och grundare av Nudge Labs: Shane Correa (kommersiell chef), Magnus Liungman (vd), Kerstin Jeding (forskningschef) och Javier Ubillos (teknikchef
Ledning och grundare av Nudge Labs: Shane Correa (kommersiell chef), Magnus Liungman (vd), Kerstin Jeding (forskningschef) och Javier Ubillos (teknikchef

Entreprenören grundade Nudge Labs efter att själv ha drabbats av utbrändhet. Nu kan Breakit avslöja hur det går för tjänsten som vill hjälpa till att motverka utmattning.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Psykisk ohälsa tycks diskuteras allt mer i näringslivet. 

Nyligen öppnade Voi-grundaren och vd:n Fredrik Hjelm upp om att han drabbats av flera utmattningsdepressioner i samband med att bolaget varit på jakt efter nytt kapital. Så sent som i veckan skrev Memmo-grundaren Tobias Bengtsdahl i ett inlägg på Linkedin om vikten av återhämtning. 

Investerare tycks också ha fått upp ögonen för området. 

Nätläkaren Knodd, som inriktar sig på vård för barn, tog under hösten in kapital för att kunna erbjuda patienter möjlighet till barnpsykologer. Femtech-bolaget Meela, som vill hjälpa kvinnor att hitta rätt hjälp till psykisk hälsa, tog också in kapital under hösten. Kapital kom bland annat från Pär-Jörgen Pärson

Men det finns fler bolag som startats i kampen för bättre psykisk hälsa. 

Breakit har tidigare berättat historien bakom Nudge Labs. Grundaren Magnus Liungman, även grundare av AI- bolaget Doctrin, drabbades av utbrändhet. Han lyckades ta sig tillbaka och startade Nudge Labs för att hjälpa andra undgå att råka ut för samma sak som han fått genomgå.  

Affärsidén går ut på att hjälpa bolag att minska personalomsättningen och att öka prestationen bland medarbetare. Det gör bolaget online, live coaching som förstärks med hjälp av Nudge Labs app och hälsodata från wearables. 

I början av förra året rapporterade Breakit om att bolaget tog in 10 miljoner kronor i kapital. Samtidigt berättade grundaren om visionen, utöver att förebygga ohälsa. 

“Vi vill också bredda synen på mental hälsa och välmående – det handlar inte bara om att undvika att bli sjuk, det handlar framförallt om att få människor att må så bra de kan och därmed kunna prestera. Inte bara på kort sikt utan under lång tid. Att bli hållbara, helt enkelt”, säger Magnus Liungman till Breakit. 

Fokuset är inriktat på startups, bolag där tempot ofta är högt. Han berättade även att Nudge redan då hade 20 bolag på kundlistan. 

Nu kan bolaget för första gången sedan starten 2020 visa upp en omsättning.

Enligt årsredovisningen för 2022 omsatte bolaget 800.000 kronor. Årets resultat uppgick till -9,1 miljoner kronor, att jämföra med -3,1 miljoner kronor året innan. 

Det framgår även att det gjordes en pivot i affärsmodellen under året där live coaching adderades i erbjudandet. 

Läs mer