Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nellys nyemission övertecknad – tar in 50 miljoner kronor

Helena Karlinder-Östlundh, tillförordnad vd Nelly. Foto: Press

E-handlaren ska bli lönsam.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Nätmodebolaget Nelly presenterade sin plan på att ta in nya pengar bara minuter innan rapporten för det fjärde kvartalet presenterades i februari. Bolaget skulle ta in 50 miljoner kronor och de tre storägarna Rite Ventures, Stefan Palm och Mandatum (som tillsammans har cirka 51 procent av aktierna) gick in och garanterade att bolaget skulle få in hela det beloppet. De skulle helt enkelt täcka upp den delen som inte tecknas av några andra ägare.

Nu ger Nelly en uppdatering av läget och kan konstatera att företrädesemissionen blivit övertecknad med teckningar motsvarande 111 procent. 

Nelly tar därmed in 53 miljoner innan emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande. 

“Vi är nöjda med det stöd som både befintliga och nya aktieägare visat oss i företrädesemissionen. Nu ser vi fram emot att med säkrad likviditet fortsätta bygga Nelly, ett av Nordens starkaste varumärken för unga kvinnor”, säger Nellys tillförordnade vd Helena Karlinder-Östlundh.

Intresserad av e-handel? Den 25 april samlar Breakit den svenska e-handelseliten på E-Com Day för att djupdyka i de viktigaste frågorna för e-handlare just nu.  Dit kommer även Wilma och Emil Holmqvist. I samband med eventet släpper vi även vår kartläggning "Sveriges 50 högst värderade e-handlare – och 30 rising stars". Biljetter finns här – först till kvarn.

Läs mer