Sök ikon

Rösta på din favorit i Shift – 100.000 kronor i potten

Här är alla team som gått till final i Shift – och som du kan rösta på till Folkets röst. Foto: Press/iStock

Med bara en vecka kvar till Shift-finalen lanserar vi en stor nyhet – och det är Breakits läsare som sitter på makten.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

10 entreprenörsteam har tagit sig vidare till den stora Shift-finalen där de ska pitcha inför några av Sveriges vassaste investerare. 9 stipendier på 100.000 kronor vardera kommer att delas ut och ett av teamen kommer få en investering på runt 1 miljon kronor.

Men nu lanserar vi också ett nytt pris som vi döpt till Folkets röst. Här handlar det om att du som Breakit-läsare ska rösta fram din favorit bland finalisterna. Det team som får flest röster belönas med 100.000 kronor. Pengar som våra åtta Shift-investerare (läs gärna presentationen av dessa här!) generöst har bidragit med.

Ta chansen redan idag och lägg din röst. Röstningen stänger klockan 23.59 den 13 mars.

Du röstar via den här länken – men spana först in de 10 olika kandidaterna:

Manje Health

Grundare: Mafuta Persson och Max Ehle

Affärsidé: Manje Health är en digital plattform som gör kvalitetssjukvård tillgänglig på den afrikanska kontinenten. Med fokus på kroniska tillstånd inklusive cancer och diabetes, kan människor hitta kompetent sjukvårdsinformation, kontakta specialistsjukhus och boka tider med läkare på bara några minuter. Det sparar tid och pengar och räddar potentiellt liv.

Southern Lights

Grundare: Felipe Gallardo och Anton Frisk

Affärsidé: Southern Lights kämpar för att ersätta fossila bränslen inom industri- och energisektorn genom att skala upp grön vätgasproduktion. De ger energiföretag möjligheten att snabbt och enkelt utvärdera energiprojekt genom att tillhandahålla ett kraftfullt digitalt verktyg för att designa, simulera och utvärdera projekt kring vätgasproduktion. Deras kunder kan därmed testa nya projektidéer snabbare och effektivare för att skapa framgångsrika energiprojekt som minskar klimatutsläppen globalt. 

Ballerpage

Grundare: Tony Adu-Nyark och Robin Lund

Affärsidé: Ballerpage är en digital plattform som samlar alla verktyg unga fotbollsspelare behöver för att bli bättre och må bättre både fysiskt och psykiskt. Man kan till exempel delta i olika pass som webinarium med idrottspsykologer, träningspass med personliga tränare och fotbollstränare och inspirationssamtal med professionella fotbollsspelare.

Mendy International

Grundare: Senad Santic och Mustapha Timir

Affärsidé: Mendy har utvecklat en digital plattform som gör det enklare att beställa fastighetsservice och hantverkartjänster för hemmet. Genom att tillhandahålla en teknisk lösning gör de det möjligt för fastighetsskötare och hantverkare att effektivt bedöma och lösa problem i bostäder på distans.

Watoto Arts

Grundare: Fatma Guettou och Hamid Noroozian

Affärsidé: Ett impact-bolag som arbetar för att öka inkludering och hållbarhet i samhället. Grundidén till Watoto Arts kom av att se bristen av representation i leksaksbutikerna. När grundarna inte hittade dockor som representerade deras barn tog de saken i egna händer och började designa och skapa tygdockor som representerar alla barn. Meden kort produktionskedja som tillåter dem att tillverka säkra och högkvalitativa leksaker – samtidigt som de skapar sysselsättning till nyanlända sömmerskor. Dockorna kommer med en historia och ett uppdrag att skapa mer tolerans och förståelse.

MeCovers

Grundare: Giselle Esse Olsson, Karin Vangstad och Helena Levin

Affärsidé: Många kvinnor känner sig obekväma inför och under en gynekologisk undersökning. Den obekväma känslan grundar sig i det faktum att man känner sig utlämnad och naken, därför finns MeCovers gyn- och undersökningskjol som en lösning på problemet. MeCovers erbjuder sjukvården ett nytt perspektiv och patienten en ny valmöjlighet, att täcka det man behöver, när man behöver det.

Leira

Grundare: Berkeh Nasri

Affärsidé: Specialistklinik som förmedlar skalbar, evidensbaserad och heldigital psykologisk behandling av ADHD i alla åldrar – oberoende av tid och rum.

Zimify Group

Grundare: Mostafa Ismail, Yasin Mohamed och Adam Mohamed

Affärsidé: Zimify Group AB är ett innovativt edtechsbolag som med hjälp av AI-teknologi utvecklar skolplattformar med fokus på tillgängligt lärande. Den nylanserade Zappy™, är en digital läxhjälpsapp som ger elever möjlighet att få hjälp och stöd med sina läxor i realtid. När eleven stöter på problem med läxan kan hen enkelt ta ett kort på sin skoluppgift och skicka in det till en integrerad lärarplattform. Med hjälp av en inbyggd digital whiteboard kan undervisaren sedan skicka tillbaka ett lösningsförslag till användaren där både ljud och bild spelas in.

Årsmöten.se

Grundare: Nareg Mardirossian och Claes Dafgård

Affärsidé: Årsmöten ska digitalisera årsmöten för föreningar, organisationer och bolag samt sänka trösklarna för deltagande. Medlemmarna loggar in med BankID och röstar live eller i förväg på beslutspunkterna via sina mobiler. Parallellt med detta kan man ha ett videobaserat möte i till exempel Teams, Google Meet eller Zoom.

Hemavi

Grundare: Hazem Ashour, Pascal Dettwiler och Matthew Tsang

Affärsidé: Livet är för kort för eländiga rumskamrater – och det var därför Hemavi byggdes. Hemavi är en marknadsplats för samboende och delat boende. Genom att kombinera en egenutvecklad algoritm och förståelsen för mänsklig koppling matchar de rumskamrater som sannolikt kommer överens. De gör det möjligt för användare att få en glimt av deras potentiella rumskamraters personlighet, intressen, värderingar och livsstil och bedöma om de är rätt rumskamrater.

Här röstar du på din favorit!

Läs mer