Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Daniel Wellington byter vd – Tianhao Liu tar över

Filip Tysander, grundare Daniel Wellington och nye vd:n Tianhao Liu. Foto: Press

Det sker stora förändringar i det forna succébolaget Daniel Wellington.

Klockbolaget och Filip Tysanders skapelse byter nu vd – bara några veckor efter att Breakit snappat upp information om en potentiell strukturaffär.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Av handlingar som skickats in till bolagsverket framgår att den nya vd:n heter Tianhao Liu och det bekräftas också av dennes Linkedin-sida där han uppger att han är vd för klockbolaget sedan januari 2023.

Tianhao Liu började på Daniel Wellington för cirka sju år sedan och har sedan sommaren 2020 haft titeln “Executive Director Asia Pacific”. Hans bakgrund omfattar även anställningar på Business Sweden, en organisation som vill främja svensk utrikeshandel. Hans utbildning skedde i Stockholm och vid ett universitet i Kina.

Av handlingarna till bolagsverket framgår även att den avgående vd:n Johan Johansson, som var klockbolagets chef från våren 2019, nu sätter sig i styrelsen. Det gör även Torbjörn Claeson som är advokat och partner på juristbyrån Ramberg Advokater.

Men det stannar inte där. Bolagets juristchef Lily Chan blir ny firmatecknare i bolaget. Hon är brittisk medborgare och verkar enligt hennes Linkedin-sida vara baserad i Hong Kong. 

Fler förändringar (?)

Förändringarna i ledningen för Daniel Wellington kommer bara ett par månader efter att klockbolaget bildat ett “strategiskt partnerskap” med amerikanska Timex, en av världens största klocktillverkare.

Meddelandet om det nya samarbetet skickades ut av bland andra Carnegie, den investmentbank som enligt uppgifter till Breakit tidigare försökt få in en ny storägare till Daniel Wellington.

Bakgrunden till att Carnegie fick ett sådant uppdrag var, enligt Breakits källor, den stora förluster som plågats bolaget och bolagets ägare Filip Tysander under de senaste åren. Men Carnegie hittade inte någon omedelbar köpare. Samtidigt gör uppgifter gällande att samarbetet med Timex kan bli en flerstegsraket och att det amerikanska bolaget till sist tar över kontrollen över bolaget, information Breakit redovisade i skvallerspalten Off the Record i början av december.

I somras kunde Breakit berätta att Daniel Wellington initierat ett stort sparpaket inklusive många uppsägningar av personal. Moderbolaget JFT Holding gjorde en nettoförlust på 275 miljoner kronor under 2021, i skarp kontrast till den gyllene åren kring 2017 då vinsten översteg 600 miljoner kronor.

I december rapporterade vi att Filip Tysander startat ett nytt varumärke inom skönhet. 

Läs mer