Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Adlibris slukar Pocketshop

Jonas Karlén, en av Pocketshops butiker. Foto: Press/TT

Nätjätten tar över den pressade bokhandelskedjan.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

I förra veckan avslöjade Förlagspodden att mediejätten Bonnier var på väg att slutföra en internaffär där Adlibris tog över ägandet av Pocket shop som idag har 12 butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nu meddelar Adlibris i ett pressmeddelande att affären är klar. Ägandet ligger idag hos Bonnier Books men nu blir alltså Adlibris ägare till bokhandelskedjan.

"Vi ser fram emot att fortsätta förstärka både den digitala och den fysiska köpupplevelsen av böcker och ta den till nästa nivå. Pocket Shop är ett välskött bolag med en service och upplevelse i butik utöver det vanliga. Det finns många spännande möjligheter kring hur vi drar nytta av varandras styrkor framåt och vi ser ett stort värde i den kompetens inom fysisk butik som vi nu får tillgång till", säger Jonas Karlén, vd Adlibris i en kommentar.

Pocketshop hade det riktigt svettigt under pandemin. Omsättningen föll från nästan 150 miljoner kronor till 53 miljoner kronor 2021. Redan innan pandemin förlorade bolaget pengar men under pandemin rusade förlusterna till minus 24,8 miljoner kronor.

Läs mer