Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Oskar Gillström ska leda Epicenter i Sverige: “En av Sveriges mest spännande platser”

Oskar Gillström, ny Sverigechef på Epicenter.

Nytt styre på Epicenter i Stockholm när Oskar Gillström från MCI kliver in.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Innovationshuset Epicencenter har tillsatt en ny Sverigechef. In kliver Oskar Gillström som ska ta över verksamheten i Epicenter Stockholm. Han ersätter den tidigare Sverigechefen Lotta Carlsson.

“Epicenters medlemmar har alltid bestått av en mix av snabbväxande bolag och innovativa storbolag då vi har sett att när dessa samarbetar kommer bättre och starkare innovationer fram. Vi ser därför Oskar med hans förankring inom affärsvärlden som en viktig addering till vårt svenska team”, säger Patrick Mesterton, vd och grundare av Epicenter i ett pressmeddelande.

Oskar Gillström var tidigare vice vd på Eventbyrån MCI.

Idag finns Epicenter även i Oslo i Norge och i Helsingfors i Finland. Förra året kunde Breakit också berätta om en satsning i Kapstaden i Sydafrika som bolaget skulle genomföra tillsammans med entreprenören Stephan Ekbergh med bakgrund från reseindustrin.

Den nya Sverigechefen har följande att säga om sin nya arbetsplats:

“På Epicenter har vi den unika kombinationen av en fullskalig digital studio och stora eventlokaler på en av Stockholms mest attraktiva adresser. Att vi dessutom är Sveriges mest spännande community inom innovation, växande bolag och entreprenörskap gör oss till en av Sveriges mest spännande platser.”

Epicenter ska enligt bolaget själva ha hand om 6000 medlemmar idag. Bolaget grundades av Patrick Mesterton och Ola Ahlvarsson och under 2021 omsatte bolaget 181,6 miljoner kronor med ett resultat på 8 miljoner kronor. Det är en minskning från 2020 då omsättningen låg på 216,2 miljoner kronor. Resultatet låg under 2020 på 3,4 miljoner kronor. 

Läs mer