Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Ny hemlig vd ska rädda det tidigare succébolaget – omsättningen fortsätter rasa

Noel Abdayem och Tomaj Sangchi. Foto: Press/Montage.
Noel Abdayem och Tomaj Sangchi. Foto: Press/Montage.

Tom Hope slog snabbt igenom med sina armband. Sedan dess har turerna i bolaget varit många. Efter flera år av turbulensen har en ny vd tillsatts för att rädda bolaget – samtidigt som omsättningen fortsatte att dala förra året.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

En stadigt nedåtgående trend. 

Så kan man beskriva omsättningen i bolaget Tom Hope, som säljer accessoarer och smycken genom e-handel. 

2017, två år efter att bolagets grundades, uppgick omsättningen på 84,4 miljoner kronor. Därefter har omsättningen dalat år för år. 

2020 var omsättningen nere på 26 miljoner kronor. 

Nu avslöjar årsredovisningen för förra året att den nedåtgående trenden har fortsatt – omsättningen för 2021 landade på 10,2 miljoner kronor, en betydligt lägre summa än tidigare år. Resultatet efter finansiella poster summeras till - 4,9 miljoner kronor för 2021, som kan jämföras med 2,6 miljoner kronor året innan. 

Att det har skakat i verksamheten har Breakit berättat om tidigare. Bolaget grundades av Tomaj Sangchi. Det började som en framgångssaga, men snart hopades orosmoln i horisonten. 

2018 hade försäljningen halverats och vinsten vänts till förlust. Två år senare gick bolaget in i en rekonstruktion, som också blev dess räddning. I samband med rekonstruktionen kom Noel Abdayem in som ny storägare, eller tandborstkungen, som vi brukar benämna honom här på Breakit. 

Vi hoppar framåt i tiden. 

Under förra året fortsatte det hända saker inom bolaget, som Breakit också har berättat tidigare. Grundaren Tomaj Sangchi sålde hela verksamheten och lämnade bolaget. 

I årsredovisningen för 2021 framgår det att en ny “verkställande direktör tillträdde med mål att kostnadsbespara bolaget.” Det framgår däremot inte vem denna är. Dessutom har bolaget bytt namn till SREVHT, men företag fortsätter att sälja accessoarer, smycken och kläder under varumärket Tom Hope. Av vad Breakit kan se finns det inte heller någon vd registrerad på Bolagsverket.

Vidare står det att två av tre anställda sades upp under året. 

Breakit söker Tom Hope. 

Läs mer