Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Här är årets mest spelade artister och låtar på Spotify

Olivia Rodrigo och Hov1. Foto: TT

Året börjar gå mot sitt slut och det innebär vanligtvis mängder av sammanställningar och listor över vad som har varit bäst, sämst och populärast inom alla möjliga olika områden.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Idag har Spotify bestämt sig för att avslöja vilka artister som var mest spelade på plattformen under året. Både i Sverige och världen. Dessutom publicerar de sin årliga wrapped där alla användare kan se vad just de lyssnade på mest under året, det framgår av ett pressmeddelande för bolaget.

Globalt utgjordes de fem mest spelade artisterna av Bad Bunny, Taylor Swift, BTS, Drake och Justin Bieber, i den ordningen. 

En som inte tar sig upp på listan över de mest spelade artisterna är stjärnskottet Olivia Rodrigo, hon tar däremot två av platserna över de mest spelade låtarna med Drivers licens och Good 4 u. Där får hon också sällskap av Dua Lipa med Levitating, Lil Nas X med Montero (Call me by your name) och The Kid Laroi med Stay.

Här i Sverige har listorna sett helt annorlunda ut. Vilket Expressen uppmärksammar. Här är det istället våra lokala artister som dominerar, där Hov1, Einár och Dree Low kniper de tre översta platserna. Följt av Justin Bieber, Ed Sheeran, Victor Leksell, The Weekend, Yasin, Veronica Maggio och Miriam Bryant.

När det kommer till årets mest spelade låtar är det däremot ingen av de mest spelade artisterna som lyckas knipa tronen. Där sitter istället Babblarna med Babblarnas vaggvisa och regerar. Följt av Miriam Bryant och Victor Leksell med Tystnar i luren, A36 med Samma gamla vanliga, Hove1 tillsammans med Einár i Gamora och Victor Leksell med Svag. 

Läs mer