Sök ikon

Tink dubblar omsättningen – men förlusten rusar för ekonomiappen

Tink-grundarna Daniel Kjellén och Fredrik Hedberg. Foto: Press

Så går det för Tink.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

När Tink grundades för sju år sedan var det först i form av en app som tipsade användarna om hur de kunde förbättra och hålla koll på sin privatekonomi.

Tink är fortfarande en ekonomiapp, men har växt rejält, och satsar idag även på en så kallad open banking-plattform. Det vill säga en lösning som används av utvecklare när de bygger digitala tjänster. Ett exempel är SBAB:s tjänst för att jämföra bolån, som bygger på Tinks plattform.

Tink ägs av en mix av aktörer som banker, riskkapitalbolag och privatpersoner. I början av året tog bolaget in över halv miljard kronor från investerare som Insight Venture Partners.  

På ägarlistan finns sedan tidigare aktörer som SEB och Nordea.

Tink uppgav vid investeringen att pengarna ska läggas på en expansion i Europa.

Nu visar det färska bokslutet att Tink mer än dubblade sin omsättning under förra året. Nettoomsättningen landade på 58 miljoner kronor, från 23 miljoner kronor under 2017. Samtidigt rusar förlusterna och bolaget backar 83 miljoner kronor, vilket är att jämföra med en förlust på 31 miljoner kronor för 2017.

I årsredovisningen skriver Tink att de inte ser några tecken på att den starka tillväxttakten kommer att avta. Strategin är att fortsätta hålla en hög rekryteringstakt och internationell expansion.

I juni stod det även klart att betaljätten Paypal, som köpte svenska Izettle för 19 miljarder kronor, är en av investerarna i Tink. Paypal kommer också att börja använda Tinks teknik i sin betaltjänst, med över 277 miljoner användare.

Tink har tidigare uppget att ambitionen är att finnas i nästan alla europeiska länder i slutet av året. 

Läs mer