Facebook har varit i rejält blåsväder de senaste månaderna. Ryska intressens desinformationskampanjer på plattformen avlöstes av den mycket omskrivna Cambrige analytica-skandalen.
Under gårdagen frågades Facebook-chefen Mark Zuckerberg ut av amerikanska senatorer.
Under onsdagen riktas fortsatt stort fokus mot Facebook då Mark Zuckerberg frågas ut för andra gången. Han inledde förhöret genom att återigen be om ursäkt.
"Det är tydligt att vi inte gått tillräckligt långt för att förhindra att vårt verktyg används för skadliga ändamål. Det gäller fejkade nyheter, inblandning i utländska val och hatisk propaganda samt hur företag har kunnat komma åt användarnas data", sade han i förhöret.
Facebook har informerat de 87 miljoner användare vars information hamnat i händerna på Cambridge Analytica. Under förhöret avslöjade Mark Zuckerberg att han själv är en av personerna som påverkats.
Ett flertal gånger under förhöret påstod kongressledamöterna att Facebook-användarna inte har tillräcklig kontroll över sin egen data. Zuckerberg hävdade däremot bestämt motsatsen. Han hänvisade till att det alltid finns en kontroll så fort någon vill dela något på Facebook, det är inte något som är undangömt bland inställningarna.
Precis som under tisdagens förhör, navigerar han igenom utfrågningen utan att göra några löften om att stötta ny reglering eller förändringar av det sociala nätverkets affärsmodell. När representanthusets Frank Pallone frågade om bolaget var villigt att ändra grundinställningarna och minimera datainsamlingen i största möjliga mån fick Zuckerberg nämligen svårt att svara.
"Det är en komplex fråga som förtjänar mer än ett ord som svar", sade han. Pallone menade att svaret var till en besvikelse.