Det är inte ofta riskkapitalstinna entreprenörer ropar efter mer regleringar gällande villkoren på arbetsmarknaden.
Men nu har det precis hänt.
Svensken Niklas Östberg, grundare och vd på Foodoras börsnoterade ägare Delivery Hero, säger i en intervju med Svenska Dagbladet att hans bolag "pressas av ojusta konkurrenter som betalar låga löner och bara använder frilansare".
Nu efterlyser han lagstiftning kring arbetsvillkoren för de många människor som arbetar med att leverera mat för olika appar på sin cykel. Detta för att jämna ut spelplanen mellan Delivery Heros bolag och dess konkurrenter.
"Faktum är att vi inte jobbar på samma villkor. Det borde egentligen regleras bättre", säger Niklas Östberg till Svenska Dagbladet.
I maj förra året publicerade vi på Breakit en stor granskning av villkoren för de anställda på Uber Eats och Foodora. På Uber Eats blev timlönen för vår wallraffande reporter 39 kronor, före skatt. Efter avslöjandet har företaget justerat upp lönerna, men betalar fortfarande inga fasta timlöner.
På Foodora var lönen bättre, men bolaget saknar fortfarande kollektivavtal och har nyligen dömts för brott mot arbetsmiljölagen.
Niklas Östberg säger till SvD att han tycker att Delivery Hero tar sitt ansvar.
"Jag är stolt över hur vi gör. Många av buden är anställda och lönerna är bra".
Delivery Hero grundades 2011 och har blivit en av världens största spelare inom hemkörd mat. Strategin har varit att i snabb takt köpa upp verksamheter, och att satsa allt på att bli etta på varje marknad.
I Stockholm är bolagets dotterbolag Foodora av allt att döma dominant. Men i Tyskland tampas man med en stark konkurrent i det Nederländska hämtmatsbolaget Takeaway.com.
Nu öppnar dess vd Jitse Groen för en sammanslagning med Delivery Hero för den tyska marknaden.
"I varje land kan det bara finnas en leverantör". säger han till tyska Tagesspiegel enligt Omni.
Delivery Hero har avböjt att kommentera den specifika jätteaffären. Men i intervjun med SvD säger Niklas Östberg såhär om konkurrensen med Takeaway.com.
"Frågan är om detta håller i längden och om det går att tjäna pengar på en marknad med två ungefär jämnstora spelare".
Om de två aktörerna kan komma överens om villkoren är en affär alltså trolig. I dagsläget blöder Delivery Hero pengar. Niklas Östberg uppger att bolaget siktar på lönsamhet till helåret 2019.
Delivery Hero värderas just nu till omkring 60 miljarder kronor. Enligt SvD är Niklas Östbergs ägarandel, inklusive optioner, värd 640 miljoner kronor.
Missa inte Breakits uppmärksammade reportage inifrån gigekonomin på Uber Eats och Foodora.