Köparna är HIttas nuvarande vd Alexander Hannerland, entreprenören Stefan Tocca som har ett förflutet inom Schibsted och riskkapitalbolaget Sprints Capital Management.
Bakom Sprints Capital står Henrik Persson, som tidigare arbetade på Stenbecksfärens investmentbolag Kinnevik och var drivande i det företagets omställning mot e-handel.
"Vi ser en oerhört stor potential i Hitta.se. De olika plattformarna levererar närmare tre miljoner leads till våra annonsörer varje månad. Det öppnar för att skapa transaktionsbaserade intäktsmodeller och utveckla närliggande affärsben", säger Alexander Hannerland.
Schibsted säljer i och med affären 90,2 procent av aktierna i Hitta. Resten av aktierna ägs sedan tidigare av Alexander Hannerland, tillsammans med Hittas tidigare vd Pierre Siri.
Alexander Hannerland driver sedan tidigare ett externt säljbolag som, åtminstone för ett år sedan, stod för en betydande del av Hittas annonsförsäljning.
Redan i oktober 2015 kunde Breakit avslöja att Schibsted, den norska mediekoncernen som också äger bland annat Blocket och Aftonbladet, letade efter nya köpare till söktjänsten Hitta.se.
Den processen lades dock tillfälligt på is. I en intervju med Breakit i december 2016 sa Alexander Hannervall att bolaget inte var till salu.
Nu köper han alltså bolaget själv. Parterna har valt att inte avslöja köpesumman.
"Som söktjänst har Hitta.se legat lite vid sidan av våra tre huvudsakliga affärsområden Publishing, Market Places och Growth. Försäljningen innebär att vi kan koncentrera oss på att ytterligare stärka och utveckla vår kärnverksamhet. Hitta.se är ett stabilt och välskött bolag som jag vet att de nya ägarna kommer att förvalta väl och utveckla ytterligare", säger Raoul Grünthal, Schibsteds Sverigechef.
Vad får då köparna?
Jo, Hitta.se omsatte förra året 257 miljoner kronor och gjorde ett resultat före skatt, räntor, av- och nedskrivningar (det ständigt krångliga vinstmåttet "EBITDA") på 69 miljoner kronor. Bolaget har 65 medarbetare i Göteborg och Stockholm.
Det allra vanligaste sökordet på Hitta är "tandläkare", följt av olika söktermer för byggtjänster och skönhetssalonger.
En intressant detalj: Henrik Persson köpte nyligen också Hemnet
Intressant detalj 2: Vem köpte han Hemnet tillsammans med? Just det: Pierre Siri, som också är delägare i Hitta.
Intressant detalj 3: Det visar sig att Hittas nya ägare är ett gammalt kompisgäng som lärde känna varandra under IT-hajpen på 1990-talet.