Reibin Amin och Erik Lantto fick idén till PaySalary när de insåg att företag hade ett behov av att hantera löner på ett effektivt sätt utan att sätta sig in i alla lagar och regler.
De grundade tjänsten 2014 och arbetar nu heltid med PaySalary sedan i slutet av förra året.
Konceptet går ut på att den som vill betala ut lön registrerar uppgifterna hos PaySalary som sköter det administrativa och tar på sig arbetsgivaransvaret.
PaySalary lägger sedan på arbetsgivaravgiften på bruttolönen och tar ut en avgift på 5 procent samt moms.
"Potentialen är enorm och det skulle kunna bli en bransch för sig. Dagens unga entreprenörer vill bara pyssla med sin affärsidé och vill att någon sköter administrationen åt dem", säger grundaren Reibin Amin.
I dagsläget har PaySalary 70-80 kunder i olika storlekar och sektorer, exempelvis trafikskolor, techbolag och ekonomiska föreningar.
Den i särklass största kunden är Uber Eats, där man över tid betalat ut löner till 1.400 personer.
Breakit har i veckan presenterat en granskning av mattjänsterna Foodora och Uber Eats. Där framkomt det att Breakits reporter i snitt tjänste 39 kronor i timmen före skatt när han agerade cykelbud åt Uber Etas.
Reibin Amin har tagit del av granskningen.
"Det finns ju ingen vinning för vår del att det ska vara låga löner. Vi är jättenöjda att Uber gått ut och kommenterat detta och att det är förbättringar på gång. Det gynnar vår verksamhet också", säger Reibin Amin.
De olika avtalen skiljer sig åt, vissa sträcker sig under längre perioder men den vanligaste lösningen är korta kontrakt som avslutas när lönen betalas ut, enligt allmän visstidsanställning. Reibin Amin berättar att de anställda alltid skyddas av ansvarsförsäkring, tjänsteförsäkring, Iivförsäkring och olycksfallsförsäkring.
Bolaget har växt i takt med att exempelvis Uber Eats etablerat sig i Sverige. Under 2014 slussades löner ut till ett värde av 70.000 kronor – en summa som steg till 11 miljoner under 2016. Det motsvarar i sin tur intäkter på 550.000 kronor till PaySalary.
"För tillfället är vi lönsamma, jag ser det som att jag och Erik kommit till en nivå där vi kan överleva på företaget", säger Reibin Amin.
Han berättar att prognosen för 2017 är utbetalda löner för 30 miljoner kronor.
"Det är dags att gasa. Vi vill omsätta utbetalda löner motsvarande en miljard".
Nu för man samtal med flera investerare och målsättningen är att plocka in 5-10 miljoner, främst för att utöka personalstyrkan.
I klassisk bemanning är det bolaget själv som hittar sina anställda, i PaySalarys fall är det i stället företagen som kopplar ihop dem med den anställde.
Reibin Amin beskriver verksamheten som "distruptive business" och säger att en av utmaningarna är att få fackliga organisationer att förstå varför bolaget finns. Han poängterar att upplägget är helt legalt och att det leder till nya arbetstillfällen på marknaden.
"Vi ser inte att det här skulle vara mer osäkert än att jobba med ett bemanningsföretag. Vi ställer krav på kunderna för att medarbetarna ska få bra anställningsavtal", säger han.
LÄS MER: Därför granskar Breakit de nya matapparna
LÄS MER: Jag cyklade i två veckor för Uber Eats – tjänade 39 kronor i timmen
LÄS MER: Foodora förlorar på varje körning – utslagning väntar i matkriget
LÄS MER: Video: Så här såg det ut när vi cyklade för Uber – live på Facebook