Sök ikon

Efter den galna geten – nu investerar Coffee stain studios i Lavapotion

Artikel bild
Teamet bakom Lavapotion. F.v: Carl Toftfelt, Niklas Borglund, Patrik Liljecrantz and Magnus Alm. Foto: Kalle Lantz.

Spelföretaget Coffee stain studios investerar 3 miljoner kronor i nystartade spelbolaget Lavapotion, kan Breakit avslöja.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

Coffee stain studios är framför allt kända för spelet Goat simulator. Skapelsen, som låter spelaren springa runt som en get och få poäng för att demolera världen runt sig.

Bolaget har tjänat hundratals miljoner på getspelet och jobbar nu på sin nästa stora - än så länge hemliga - hit.

Under tiden har bolaget även börjat satsa på andra spelbolag. Tidigare har man investerat i spelet Battlerite som skördade stora framgångar förra året.

Nu kan Breakit berätta att Coffee stain kliver in som delägare i den helt nystartade Göteborgsstudion Lavapotion.

“Jag har känt Magnus Alm (medgrundare av Lavapotion) ett tag och vi började prata i höstas. Vi är jäkligt hajpade på deras idé”, säger Anton Westbergh, vd och grundare av Coffee stain, och fortsätter:

“När de presenterade den tänkte vi: ‘shit det här har vi ju snackat om att göra internt i flera år’ men vi har varit lite fast med getterna. När de pitchade kände vi direkt att vi ville vara med.”

Exakt vad Lavapotion ska göra är hemligt än så länge, men Anton Westbergh berättar att det rör sig om någon typ av strategispel för PC och surfplattor.

“Det blir nog inget för mobilen i första hand. Det krävs en skärm av en viss storlek för det här spelet”, säger han.

Fokuset på PC är något överraskande. Teamet bakom Göteborgsstudion har nämligen sedan tidigare erfarenhet från mobilspelsmarknaden. De verkar dock inte känna några tveksamheter kring plattformsbytet.

“Ärligt talat så blir det skönt att lämna ‘free to play’-skiten. Att arbeta med en investerare som bryr sig mer om att vi bygger bra magisystem, heller än att vinstmaximera blir en frisk fläkt”, säger medgrundaren Magnus Alm i ett utlåtande.

Exakt hur stor investeringen är vill inte bolagen gå ut med men dokument från bolagsverket indikerar att det rör sig om ungefär 3 miljoner kronor.

Läs mer