Bostadsbristen i den svenska huvudstaden blir allt värre. I den kommunala bostadskön är nu kötiden i snitt 9 år.
Breakit har tidigare i en rad artiklar skrivit om hur bristen på lägenheter försvårar för startups när de ska rekrytera personal. Förra året skrotade till exempel rabattbolaget Cuponation sina planer på att anställa 20 personer i Stockholm - på grund av bostadsbristen.
Andrahandshyrorna i Stockholm steg under 2016 med 9 procent, enligt statistik från Blocket. En etta kostar nu i snitt 7.900 kronor per månad - men ofta är priset betydligt högre än så. I innerstaden kostar ettorna mellan 10.000 och 15.000 kronor.
Prisrusningen på vanliga lägenheter har lett till att andra boendeformer har blivit mer attraktiva.
Det senaste exemplet är att Bostad Direkt, en av de största sajterna för förmedling av andrahandslägenheter, har börjat erbjuda långtidsboende på hotell för folk som ska börja jobba i Stockholm.
Priset: 8495 kronor i månaden för en enrummare i närförorten Bromma.
"Vi insåg vi att vi var tvungna att tänka annorlunda och hitta alternativa lösningar när antalet bostäder inte räcker till. Att kunna erbjuda hotellrum som temporär bostadslösning till ett bra pris kändes som ett bra första steg för att möta den ökande efterfrågan", säger Victor Börjesson, vd på Bostad Direkt, som omsatte 87 miljoner och gjorde 3,5 miljoner i vinst under det räkenskapsår som slutade i augusti 2016.
I hotellpriset ingår frukost. Rummen saknar kök, precis som på vanliga hotell, men gästerna kan laga mat i ett gemensamt utrymme.
"Det är värt att minnas att rummen inte är fullgoda bostäder, de saknar till exempel kök på rummet. Men å andra sidan så har vi satt fram kokplattor, mikrovågsugnar, vattenkokare och kylar i vår stora matsal där man kan laga sin mat", säger Victor Börjesson och fortsätter:
"Det skall dock kännas att man ändå bor på hotell, och frukost serveras varje dag och ingår naturligtvis i rumspriset. Andra förmåner som man får som gäst är att vår personal sköter all disk efter matlagningen, det är bara att laga, äta och ställa ifrån sig så diskar vi".
Konceptet med hotell som ersättning för lägenheter är förstås inte nytt. Men att priset på ett hotell är lägre än kostnaden för en lägenhet är desto mer ovanligt.
Victor Börjesson säger att responsen från marknaden har varit bra - inte minst från techbolag.
"Vi har i skrivande stund flera IT-konsulter som använder hotellrummen som temporär bostadslösning medan de fortsätter sitt bostadssökande", säger han.
Är det inte lite märkligt att det går att erbjuda hotell billigare än vanliga lägenheter?
"Det stämmer att värdestegringen på bostadsmarknaden har resulterat i högre hyror på bostäder jämfört med förr, eftersom de som äger sin bostad eller innehar en bostadsrätt nu får ta ut en kostnadsbaserad andrahandshyra istället för en ren bruksvärdeshyra. Vi känner oss stolta att vi kan erbjuda ett så pass kostnadseffektivt alternativ som vi gör".
Även om hotell-lösningen ger några extra bostäder så lär det inte råda bot på grundproblemet: Det finns helt enkelt för få ställen att bo på i den svenska huvudstaden.
Och techbolag som behöver rekrytera utvecklare från andra länder lär fortsatta vara några av de mest högljudda kritikerna mot bostadsbristen. Så sent som förra året hotade Spotifys grundare med att flytta verksamhet från Sverige på grund av bland annat bostadsbrist - något som dock hamnade i ett annat ljus när det kom fram att bolaget hade tackat nej till nyproducerade lägenheter.
En del internetbolag försöker bidra till att öka utbudet, genom att hitta lägenheter som står tomma och matcha dom med hyresgäster.
Samtidigt visade en granskning av magasinet Fokus förra året att Airbnb, bostadsmarknadens innovatör nummer ett, i själva verket bidrar till att förvärra bostadsbristen.