Finansappen Tink började som en digital kassabok men börjar allt mer likna en fullservice-bank.
Bolagets långsiktiga plan är att använda data om användarnas inkomster och utgifter och utifrån det komma med förslag på hur de kan förbättra sin ekonomi.
En stor kostnadspost i många svenskars ekonomi är bolånet - en marknad som Tink nu är på väg att ge sig in på.
Enligt uppgift till Breakit har fintech-startupen inlett ett samarbete med den statligt ägda banken SBAB. Samarbetet ska gå ut på att Tinks användare kan få tips om att de kan få billigare bolån, hos SBAB. På sikt lär även fler banker ingå liknande samarbeten med Tink.
"Jag har inga kommenterarer till det. Händer det något inom det här området eller något annat, så hör vi av oss när vi vill berätta om det", säger Tinks medgrundare Daniel Kjellén.
Bolånemarknaden är fortfarande relativt oplöjd mark för svenska techbolag. Schibsted-ägda Mitt Bolån förmedlar bolån - men använder sig fortfarande i hög grad av ärendehantering över telefon.
Enkla.com, som vann pitchtävlingen på Breakits event Fintech Stockholm, har tagit fram teknik som automatiserar processen kring att byta bolån. Men det bolaget är än så länge i en tidig fas.
Breakit har pratat med personer med bra koll på bolånebranschen som ger en samstämmig bild: Det måste bli mycket enklare att flytta sina lån för att marknaden ska kunna förändras på allvar.
Att en aktör som Tink ger sig in i segmentet är ytterligare ett tecken på att en förändring är på gång - mot mer automatiserade bolåneflyttar.
Och det finns gott om pengar att tjäna. En rapport från storbanken SEB (ironiskt nog) spådde nyligen att de svenska storbankerna kommer att tappa 3,3 miljarder kronor i bolåneintäkter till fintech-startups, bara de närmaste åren.