Lendify är ett så kallat peer to peer-lending bolag. Det innebär att långivare och låntagare rundar banken genom att nå varandra direkt via en sajt.
Bland exemplen på liknande bolag kan amerikanska Lending Club och svenska Toborrow nämnas. Det sistnämnda sysslar dock med utlåning till företag.
Lendify har sedan tidigare tagit in in 20 miljoner i riskkapital från bland andra affärsängeln Fredrik Wallenberg och grundarna bakom Resurs Bank.
Enligt handlingar som Breakit har tagit del av tar bolaget nu in 4 miljoner kronor. För pengarna står Ulf och Bo Eklöf, som tidigare grundat sportkedjan Stadium.
”Vi tycker att det är ett spännande företag, det finns potential i den typen av tjänster”, säger Ulf Eklöf till Breakit.
Han och brodern Bo ”Bobo” Eklöf investerar via Eklöf invest, som tidigare bland annat har gått in i golf- och skidanläggningar.
”Vi har innehav i ett 20-tal bolag. Lendify blir en liten del i Eklöf invest”.
Enligt uppgift till Breakit är Stadium-grundarnas investering en del av en större finansieringsrunda, som håller på att stängas.
När Breakit får tag på Nicholas Sundén-Cullberg, medgrundare och operativ chef på Lendify, väljer han dock att lägga locket på.
“Jag har ingen kommentar i nuläget om detta”, säger han.
Så här kommenterade Peter Schierenbeck, som numera hoppat av bolaget och arbetar på EQT Ventures, bolagets affärsmodell i en intervju förra året.
“I grund och botten bygger Lendify på att vi har kostnadsfördelar som bankerna inte har. De har kapitaltäckningskrav, stora kontorsbyggander och höga it-kostnader. Dessutom erbjuder de nu väldigt låga räntor medan vi kan erbjuda upp till 10 procent till placerare i lån med låga och förutsägbara förväntade kreditförluster. Nollräntan spelar oss i händerna”, säger Peter Schierenbeck.
Sportkedjan Stadium ägs i dag av grundarna Ulf och Bo Eklöf samt Ikanogruppen. Sonen Karl Eklöf är sedan fjolåret vd för kedjan, som 2015 uppvisade en omsättning på 5,3 miljarder kronor.