Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Betalar bättre än Caia – så hög är lönen på Djerf Avenue

Artikel bild
Matilda Djerf. Foto:TT/Istockphoto/Montage

Så bra betalar influencern Matilda Djerfs modesuccé Djerf Avenue.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Ingen kan väl ha missat supersuccén Djerf Avenue. Bakom modebolaget med säte i Borås står entreprenören Matilda Djerf (med 3 miljoner följare på Instagram). Tillsammans med pojkvännen Rasmus Johansson driver hon e-handeln som för ett par år sedan sprängde drömgränsen då vinsten passerade 100 miljoner kronor och just nu har USA som största marknad.

Förra året tappade bolaget visserligen både i omsättning och vinst vilket förklarades att modeföretaget håller på att skrädda om kostnadskostymen efter den växande organisationen. Omsättningen uppgick till 337,6 miljoner kronor, ett tapp från 356,7 miljoner kronor året innan. Rörelsevinsten sjönk till 30,8 miljoner kronor, från 121,6 miljoner kronor året innan.

På tal om den nya organisationen. Hur ser det ut i lönekuverten för de anställda på växande Djerf Avenue? Svaret finns i Breakits lönekartläggning över techbranschen – med över 300 bolag.

Djerf Avenue kvalar in på en 130:e plats på lönerankningen med en snittlön på 57.084 kronor för de 28 anställda. Det är ett antal pinnhål högre än en annan influencersuccé, Caia. 

Med exakt lika många anställda så placerar Caia sig på en 135:e plats med en snittlön på 56.745 kronor.

För att kolla in alla snittlöner i det svenska techlandskapet – kolla in här.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer