Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Charly ska lösa ”moderskapsstraffet” – säkrar nya miljoner och backas av Hagströmer

Artikel bild
Cathrine Hagströmer, Sven Hagströmer, Lisa Malmros och Alexandra Karning. Foto: Press

De vill skapa större ekonomisk jämställdhet och har fått ett storbolag att nappa.
Nu säkrar Charly 11 miljoner i bryggfinansiering och backas av familjen Hagströmer.

”De löser ett stort samhällsproblem.”

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Fintechbolaget Charly har tagit fram en jämställdhetsförsäkring som bygger på Nobelpristagaren Claudia Goldins forskning om ekonomisk jämställdhet. Syftet är att jämna ut de inkomst- och pensionsbortfall som kan uppstå när man bildar familj. ”Moderskapsstraffet”, som det också kallas. 

Nu har bolaget inlett ett samarbete med ingenjörs- och designbolaget Afry, där 8000 anställda genom förmånsplattformen Benify kan ta del av försäkringen. 

”Det är oerhört inspirerande att se ett företag av denna storlek bana väg för ekonomisk jämställdhet", säger Lisa Malmros som är medgrundare och vd på Charly.

Samtidigt genomför Charly en bryggrunda med syfte att säkra en finansiering på 11 miljoner kronor. Bolaget backas av EQT Foundation, Norrsken Accelerator och av familjen Hagströmers Biovestor. 

”Charly löser ett stort samhällsproblem, jag har länge letat efter en lösning för att komma åt grundorsaken till varför det ser ut som det gör, och det är tydligt att gapet börjar växa när man bildar familj”, säger Cathrine Hagströmer i en kommentar. 

Charly Tech hade ingen omsättning att tala om 2023. Bolagets resultat landade på minus 3,6 miljoner kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer