Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

”Fredi9999” förbryllar – har satsat 150 miljoner på att Trump vinner valet

Artikel bild
Det amerikanska presidentvalet närmar sig och nu väcker betten på vadslagningssajterna uppmärksamhet. Foto: TT/Skärmdump Polymarket

Vadslagningen har gjorts på en kryptobettingsajt. Den anonyma användaren ”Fredi9999” satsar motsvarande 150 miljoner på en seger för Donald Trump i det amerikanska valet.

Nu väcks frågor om vem som står bakom användarnamnet.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Ett ovanligt stort bett på kryptobettingsajten Polymarket har dragit till sig uppmärksamheten de senaste dagarna, skriver SvD.

Användaren ”Fredi9999” har satsat 15 miljoner dollar, vilket ungefär motsvarar 150 miljoner kronor, på att Donald Trump vinner över Kamala Harris i presidentvalet om två veckor. 

Det spekuleras i huruvida avsändaren vill förbättra oddsen för Trump för att på så sätt ge republikanen medvind i opinionen. Det spekuleras självklart också i vem ”Fredi9999” är men på grund av att det rör sig om en kryptobaserad sajt så är det nästan omöjligt att veta. 

“Fredi9999” är inte ensam. Det finns ett antal andra spelare som satsat mångmiljonbelopp på Trump och Wall Street Journal har skrivit att det finns misstankar om att de är sammankopplade. 

Tidningen har pratat med ekonomiprofessorn Rajiv Sethi om de stora vadslagningarna. Han hade det här att säga: 

”Om jag skulle försöka manipulera en marknad, så är det exakt så här jag skulle göra det.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer