Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Så hög är lönen på Juni, Tink och Trustly – fintech ger bäst betalt

Artikel bild
Daniel Kjellén koncern-vd på Tink, Samir El-Sabini, vd Juni, och Johan Tjärnberg, vd på Trustly. Foto: Press/Istockphoto/Montage

Juni, Tink och Trustly. Det verkar vara här man ska jobba om lönekuvertet ska bli fett.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

 Lokala dotterbolag till amerikanska techjättar som Google och Facebook ligger alltjämt i topp när Breakit jämför snittlönerna i techindustrin.

Men bland de svenska företagen sticker en specifik kategori ut: Fintech.

Breakit, som nyligen gjort en lönekartläggning i techbranschen, kan nu avslöja att både Juni och Tink betalar en genomsnittlig lön över 100.000-strecket.

Techbanken Juni ligger på en sjunde plats i rankingen med över 300 bolag. Bolaget, med 54 anställda, har en snittlön på 101.745 kronor i månaden. 

I somras kunde vi berätta att Juni – som har  gått från att vara landets mest hajpade startup till att tvingas till tuffa nedskärningar – gör en nysatsning på att bygga framtidens digitala företagsbank. Bolaget omsatte 115 miljoner kronor under 2023 och gjorde en förlust på 250 miljoner.

På en åttonde plats över Sveriges bäst betalande techbolag (sett till snittlönen) finnsTink som 2021 såldes till Visa i en mångmiljardaffär. På Tink är snittet 100.823 i lönekuvertet den 25:e – och det med sju gånger så många anställda som Juni, 399 stycken.

Branschkollegan Trustly ligger lite längre ner på rankingen. Betalteknikbolaget kvalar in på plats 27 med en snittlön på 76.450 kronor bland de 848 anställda. 

För att kolla in fler fintechbolag, och ja, faktiskt alla snittlöner i det svenska techlandskapet – kolla in här.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer