Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Så hög är lönen på Klarna – så mycket tjänar de anställda

Artikel bild
Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare Klarna. Foto: Press

Så bra betalar den svenska betaljätten.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Det har blåst upp till storstrid i Klarna. Grundarna Sebastian Siemiatkowski och Victor Jakobsson är i full strid där den senares representant i styrelsen är på väg att bli utkastad. Siemiatkowskis sida hävdar att den andra sidan bara förstör medan Jakobsson menar att det bland annat handlar om att försöka stoppa ett bonusavtal till Sebastian Siemiatkowski som i slutändan kan bli värt 360 miljarder kronor. 

Hur det slutar vet vi inte ännu men Siemiatkowski har tidigare varit ute och sagt att han vill kunna ge mer pengar till de anställda. Då har det visserligen till stor del handlat om de sociala avgifter som finns kopplade till optionsprogram som startups ofta har men som en del i vår lönekartläggning har vi naturligtvis kollat på vad de anställda på Klarna får i lönekuvertet.

Klarna placerar sig på en 84:e plats i Breakits stora kartläggning av lönerna på Sveriges techbolag med en snittlön på 64.360 kronor i månaden. Långt efter jättar som Facebook, Google och Spotify men på behagligt avstånd från till exempel konkurrenten Qliro där snittlönen är nästan 10.000 kronor lägre. 

För att kolla in alla snittlöner i det svenska techlandskapet – kolla in här.

Läs mer