Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nu ska facket stoppa Teslas regplåtar – på riktigt: “Täpper till hål”

Artikel bild
Foto: TT

Nytt varsel från Seko.
“Vi backar IF Metall till 100 procent i den här konflikten”, säger Gabriella Lavecchia, förbundsordförande på Seko.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Den har pågått så länge nu att man nästan har glömt bort den, konflikten mellan IF Metall och Tesla. Fackförbundet vill att Tesla ska teckna kollektivavtal men än så länge har ingen lösning hittats. Konflikten har pågått ända sedan slutet av oktober förra året och så sent som igår uppmanade den norska Oljefondens vd Nicolai Tangen Tesla att teckna kollektivavtal.

Och idag trappar även facket upp trycket. Det är Seko som varslar om en utökning av sympatiåtgärderna på Postnord och Citymail. När varslet träder i kraft den 18 oktober kommer Tesla att hindras från att skicka ut registreringsskyltar till nya bilar.

“Vi täpper nu till nya hål som Tesla utnyttjar för att runda vårt varsel”, säger Gabriella Lavecchia, förbundsordförande på Seko i ett pressmeddelande. 

“Deras ständiga försök att kringgå våra varsel är bara ytterligare ett exempel på deras brist på respekt för den svenska kollektivavtalsmodellen.”  

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer