Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nocco-ägaren Vitamin Well gör (nästan) en halv miljard kronor i vinst

Artikel bild

Vitamin Well var tidiga med att se dollartecken i luckorna i butikernas dryckeshylla. Först lanserade bolaget ett vitaminberikat vatten. Nu täljer företaget guld på energidrycksmärket Nocco.

Succén märktes inte minst när det svenska bolaget värderades till nästan 30 miljarder i en affär i somras.

Nu kan Breakit avslöja hur det går för bolaget (som även finns med på ett hörn i Klarnas bolagsresa).

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Vitamin Well lanserades i slutet på 00-talet – en dryck som skulle ha näringsrika egenskaper och som framstod som ett nyttigt och återhämtande alternativ jämte sockrig läsk. Drycken som kom ett gäng år efter amerikanska rivalen Vitamin Water blev snabbt kompis med både de sportiga och de bakfulla. 

I dag äger Vitamin Well-koncernen flera varumärken, däribland det otroligt populära energidrycksmärket Nocco (fråga en ungdom!) och proteinmärket Barebells.

Och det går bra för bolaget. 

Breakit har plöjt årsredovisningen för 2023 och kan konstatera att succén bara fortsätter. Vitamin Well ökade omsättningen till nära 3,8 miljarder kronor förra året, upp från 3,2 miljarder året innan. Sedan 2019 är det nästan en fördubbling. 

Rörelseresultatet ökade samtidigt till 448 miljoner kronor, vilket är mer än året innan då motsvarande siffra var 332 miljoner kronor. 

Ny storägare kliver in

Vitamin Well har varit omskrivna i Breakits spalter flera gånger på sista tiden. I somras klev brittiska private equity-bolaget Cinven in som ny storägare i bolaget som grundats av bland annat advokaten Jonas Pettersson. Han är för övrigt än i dag företagets vd. 

Vitamin Well värderas till cirka 3,3 miljarder dollar i affären, motsvarande cirka 35 miljarder svenska kronor, enligt Bloombergs uppgifter. 

Det finns också en koppling till Klarna. En annan medlem av grundarkretsen var Martin Randel. Han är med i det konsortium som nyligen köpte Klarnas kassalösning, Klarna Checkout.

Vitamin Well har sitt huvudsäte i Stockholm men säljer på fler än 40 marknader. Personalstyrkan ligger på 500 anställda, enligt det pressmeddelande som nya storägaren Cinven skickade ut i samband med affären. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer