Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Peter Carlsson lovar: Jag går in med nya pengar i Northvolt

Artikel bild
Peter Carlsson, grundare och vd för Northvolt. Foto:TT

På Northvolt pågår en kamp mot klockan. Pengarna måste in innan rekonstruktionen eller konkursen är ett faktum.

Vd:n Peter Carlsson har inte gjort många uttalanden under krisens gång – men nu lovar han att stötta bolaget med kapital.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Northvolt befinner sig i en akut likviditetsbrist och behöver pengar. Detta efter att bolaget som tyngs av dyra mål bland annat misslyckats med att stänga en runda på 15 miljarder kronor. Läget är minst sagt kärvt. Intäkterna inte heller kommit igång på grund av produktionsproblem och bolaget gör årliga miljardförluster. 

Medan största ägaren Volkswagen hitintills stannat vid att ge sitt stöd för att köpa batterier (när de finns) så har medgrundaren och delägaren Harald Mix lovat att gå in med nya pengar

Det gör även vd:n Peter Carlsson. Han har hittills varit fåordig under turbulensen men skriver nu i ett mejl till SvD: ”Jag avser att visa bolaget min support”.

När han ombeds förklara vad det betyder så skriver han att han som ägare kommer att stötta kapital­rundan. Tidningen har i skrivande stund inte fått svar på om det betyder att det kommer att bli en kapitalrunda i Northvolt. 

Inga övriga ägare har uttryckt hur de ställer sig inför en runda.

LÄS ÄVEN: De kan förlora över 40 miljarder – här är de 48 största ägarna i Northvolt
LÄS ÄVEN: Northvolts techhubb i Stockholm skyddas från varsel – huvudkontoret tar hela smällen

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer