Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Jobtip köps upp av Talentech: “Perfekt kombination”

Artikel bild
Patrik Wigton, medgrundare Jobtip och Sara Sjölund landschef Talentech. Foto

Talentech, som backas upp finansiellt av riskkapitalbolaget Verdane fortsätter sin förvärsresa i HR-techbranschen.
Denna gång är det Jobtip som slukas och Talentech-koncernen kommer i år omsätta närmare 400 miljoner kronor.
“En kraftfull och skalbar lösning”, konstaterar säger Sara Sjölund, Sverige-chef på Talentech.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

För ett par år sedan köpte riskkapitalbolaget Verdane fyra HR-företag och bildade en ny koncern. Ambitionen var att bygga ett helt ekosystem där bolag skulle kunna sköta allt sitt rekryteringsarbete. Sedan dess har de köpt på sig flera olika HR-bolag och nu är det dags igen.

Talentech köper nämligen svenska HR-techbolaget Jobtip.

“Genom att kombinera vår omfattande mängd av rekryteringsdata och AI-satsningar med Jobtips rådgivande expertis inom Recruitment marketing kan vi nu erbjuda en kraftfull och skalbar lösning”, säger Sara Sjölund, landschef på Talentech i Sverige i en kommentar. 

Jobtip har specialiserat sig på att marknadsföra jobb. För det är ju inte riktigt så att de allra bästa kandidaterna är ute och letar jobb alltid. De kan ju till och med redan ha ett jobb att gå till och därför har det blivit allt viktigare att nå ut till potentiella kandidater.

Jobtips plattform ska underlätta

Jobtip har byggt en plattform som gör att rekryterare får lättare att nå ut med lediga jobb till precis rätt person utan att de behöver alltför stora kunskaper inom marknadsföring. Via plattformen kan man dessutom få ut snabb och automatiserad annonsering. 

Vad köpesumman landade på går bolagen inte ut med men Jobtips ägare får betalt i aktier i Talentech.

“Talentech och Jobtip är en perfekt kombination eftersom Jobtips plattform kan generera annonser som är skalbara för Talentechs många kunder och rekryteringar”, säger Patrik Wigton, medgrundare av Jobtip.

“Dessutom arbetar vi på Jobtip som betrodda rådgivare till våra kunder om hur man mest effektivt når rätt kandidater.”

Talentech mot 400 miljoner kronor i år

Jobtip omsatte förra året 72 miljoner kronor och gjorde en vinst 0,6 miljoner kronor. Talentech drivs med ett norskt koncernbolag. Förra året omsatte denna koncern närmare 300 miljoner kronor. I år kommer omsättningen, när Jobtip räknats in, att omsätta runt 400 miljoner kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer