Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Löwengrip lämnar AI-satsningen Aimastar – efter bara ett halvår: “Interna stridigheter”

Artikel bild
Isabella Löwengrip. Foto: Daniel Ivarsson.

Entreprenören klev in som vd i våras – nu lämnar hon.

“En yngre version av mig hade nog fortsatt”, säger hon till Breakit.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I våras kunde vi berätta om Isabella Löwengrips comeback. Historien om hur hennes företagsimperium kraschat och hon fick börja om från början var berättad många gånger och det var dags att skriva ett nytt kapitel i hennes historia.

Hon och hennes fästman Paul Riddervold var med och grundade AI-bolaget Aimastar och Isabella Löwengrip tog plats på vd-posten.

Men det blev ett kort kapitel i boken som är Isabella Löwengrip. Nu lämnar hon nämligen bolaget där hon har varit majoritetsägare. Hon har också sålt alla sina aktier till de andra delägarna.

“Den stora anledningen är att vi har haft interna stridigheter om hur bolaget ska drivas”, säger Isabella Löwengrip.

“Vi förberedde oss för att köpa hela bolaget, men under de senaste veckorna har lusten avtagit en del.”

Exakt vad de interna stridigheterna har handlat om vill hon inte gå in på. Bolaget har i ett pressmeddelande bekräftat att de har varit interna utmaningar.

“Ett yngre version av mig hade nog fortsatt men mitt mognare vuxna jag har tagit det här beslutet”, säger Isabella Löwengrip. 

“Det måste finnas någon fundamental grund att stå på, ska man bygga ett AI-bolag idag måste man vara agil och kunna byta strategi snabbt.”

De andra grundarna har nu tagit över bolaget helt och kommer att driva det vidare från Göteborg.

Är det ett misslyckande?

“Nej verkligen inte. Det här är mitt trettonde bolag och självklart hade jag en stor förhoppning om att det här var något som jag skulle jobba länge i. Jag tror på affärsidéen men det här var det bästa beslutet. Det ska bli spännande att följa det här från sidan.”

Isabella Löwengrip har sedan tidigare investerat i bland annat skobolaget Flattered, fertilitetsappen Natural Cycles och säkerhetsbolaget Plegium.

 

Läs mer