Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Bolagsplatsen

Så blir du en framgångsrik entreprenör – utan att starta bolag

Hugo Åkerman, vd för Bolagsplatsen.

Drömmer du om att driva eget?
Häng på den växande trenden från USA – köp ett redan etablerat bolag.
”Sannolikheten att lyckas med en befintlig verksamhet jämfört med en startup är astronomiskt mycket större”, säger Hugo Åkerman, vd för Bolagsplatsen.

Många drömmer om att bli framgångsrika entreprenörer. Drömmen handlar ofta om att komma på en ny, revolutionerande idé eller produkt, resa riskkapital och skapa nästa unicorn.

Men det finns en annan väg till att uppnå målet, med betydligt större sannolikhet att lyckas. För en person med rätt anda, som vill uppleva livet som framgångsrik entreprenör, finns en genväg – möjligheten att köpa en existerande verksamhet.

”Trenden att köpa och driva upp bolag startade i USA och har ännu inte riktigt etablerat sig här, men vi ser att det är en stadigt ökande trend. Allt fler bolag blir till salu och köparna blir också fler”, berättar Hugo Åkerman, vd på Bolagsplatsen, Sveriges största marknadsplats för företagsöverlåtelser. 

Fördelarna med att köpa ett etablerat bolag

Som exempel nämner han de över 10 000 bolag vars ägare är i pensionsåldern och snart är tvungna att lämna över sina verksamheter.

För aspirerande entreprenörer finns goda möjligheter att hitta en verksamhet som passar ens personliga styrkor. Är du en vass säljare? Bolaget kanske redan har en grym produkt, men en underutvecklad säljavdelning. Genom att tillföra spetskompetens, eller bara ett nytt driv, kan du få ett bolag att blomstra rejält”, säger han.

Fördelarna med att köpa ett etablerat bolag är många:

  • Intäkter från dag ett
  • Ta över en existerande kundstock och vidareutveckla affären därifrån
  • Ett etablerat varumärke och därmed även en SEO-närvaro, vilket tar flera år att bygga upp

”Många känner fortfarande inte till det här sättet att starta sin entreprenörsbana. Genom att köpa ett bolag kan du ta över något som redan fungerar, och sedan lägga all energi på att bygga och utveckla affären ytterligare”, avslutar Hugo Åkerman.

LÄS MER: Förverkliga din entreprenörsdröm – hitta ett bolag till salu här!

Läs mer