Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Såldes för bara 1 miljon – nu går Odd Molly i konkurs

Artikel bild
Odd Molly grundades i början av 2000-talet av trion Per Holknekt, Karin Jimfelt-Ghatan och Christer Andersson. 2023 tog Odd Molly in SVT-profilen Marie Olsson Nylander, känd från bland annat ”Husdrömmar Sicilien”, som kreativ chef i hopp om att väcka köpl

Affären blev inget lyft för det skuldtyngda bolaget.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Efter många turer. Nu har Odd Molly AB försatts i konkurs. 

Konkursen sker drygt nio månader efter att det sålts för bara en miljon kronor till danska Noa Noa-ägaren Nordic Fashion Brands, skriver Ehandel som är först med att rapportera om kraschen. Köpeskillingen kan jämföras med en värdering på 166 miljoner kronor När Odd Molly köptes upp av We are spin Dye 2021. 

Odd Molly såg dagens ljus i början av 2000-talet, då bolaget snabbt blev en framgångssaga. Bolaget grundades av trion Per Holknekt, Karin Jimfelt-Ghatan och Christer Andersson. För elva år sedan valde Per Holknekt att lämna bolaget, och sålde då sina aktier som i toppen var värderade till 110 miljoner kronor. 

Bolaget ansökte själva om konkurs i fredags efter att ha krisat i flera år med anledning av att man inte kan betala sina skulder. Odd Molly har i skrivande stund 7,4 miljoner i skulder hos Kronofogden och har löpande tagit emot betalningsförelägganden från leverantörer, skriver Ehandel.

Kraschen kommer inte som en blixt från klar himmel. Krisen har varat i flera år. Bland annat har bolaget varit i rekonstruktion och inte lyckats vända trenden trots besparingar.

Odd Molly tog 2023 in SVT-profilen Marie Olsson Nylander, känd från bland annat ”Husdrömmar Sicilien”, som kreativ chef i hopp om att väcka köplusten till liv.

Odd Molly omsatte 269 miljoner kronor med en förlust på minus 18,2 miljoner 2022.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer