Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Entreprenören Isabella Löwengrip skulle “aldrig i livet” betala restaurangnotan

Artikel bild
Isabella Löwengrip. Foto: iStock/press/montage

Isabella Löwengrips taktik för att slippa restaurangnotan på en dejt: Sitta tyst tills den är betald.

Martina Karpmyr

Martina Karpmyr

martina@breakit.se

Reporter

I senaste avsnittet av SVT:s Ekonomibyrån var det Kärlekstema. Bland annat den evigt tröskade frågan om vem som ska betala notan diskuterades.

Här tog influencern och entreprenören Isabella Löwengrip tydlig ställning. På sina dejter har hon kört en och samma taktik – att inte ta upp plånboken och sitta tyst tills servitören kommer. 

“Det kan skapa en väldigt jobbig situation när notan kommer in på bordet och han kanske förväntar sig att vi ska dela eller så. Det är precis som när man kör den här taktiken på ett möte och man är tyst”, sa hon och tillägger att hon “aldrig i livet” skulle betala. 

“Varför då?” frågar programledaren och ekonomijournalisten Carolina Neurath

“Jag är ganska traditionellt lagd, jag tycker att en man ska hålla upp dörren, hjälpa till med väskorna och betala första notorna när man går på restaurang”, svarar Isabella Löwengrip och förklarar hur fördelningen fungerar i hennes relation med fästmannen Paul Lundvik

“I vår relation skulle jag aldrig ta fram mitt kort när vi äter, men jag åker sedan och storhandlar två gånger i veckan. Så någonstans jämnar det ut sig. Men för mig är det traditionella gentlemannabeteendet väldigt viktigt att upprätthålla”.

Breakit rapporterade tidigare på onsdagen om turbulensen Isabella Löwengrips satsning Plegium. Entreprenören deltog för ett drygt år sedan i en nyemission om totalt 19 miljoner kronor och uppgav då att hon ville öka sitt innehav i safetech-bolaget om förutsättningar för det uppstod.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer