Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Xshore-grundaren Konrad Bergström vill skapa lyxbygget Sunset på Lidingö

Artikel bild
Konrad Bergström har många strängar på sin lyra – däribland att rita en hubb på Lidingö. Foto: Press/Montage

Visionen: Både restaurang, evenemang och testcenter för nya båtar. Nu ska han bara vinna tävlingen också.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Konrad Bergström är entreprenören som dragit igång Zound Industries (numera Marshall Group efter sammanslagningen med de brittiska högtalarna) och elbåtarna Xshore. I maj kom nyheten att grundaren sålt allt i Marshall för att helt och hållet satsa på båtbolaget, som efter en turbulent tid tog in 100 miljoner kronor från flera befintliga aktieägare i våras. 

Enligt uppgifter till Breakit stod grundaren Konrad Bergström, som nu ska bli mer aktiv i bolaget igen, för cirka 15 miljoner kronor.

Med det sagt. Konrad Bergström har också haft tid att ägna åt ett och annat sidoprojekt. På Linkedin presenterar han sitt ”nya projekt” – lyxfastigheten Sunset på Lidingö. 

Entreprenören har gett sig in i Lidingö stads tävling om att utveckla området Lidingö brostrand. Sunset ska vara en oas där människor kan samlas för att äta gott och lyssna på musik samtidigt som de tar in den vackra vyn. 

Det finns också en affärsmässig vinkel, där det verkar som att Xshore inkluderas. 

”Jag har också visionen att Sunset blir en välmående hubb för näringslivet med utrymmen för evenemang, test- och utvecklingscenter för framtidens båtar och även forskning kring marint liv”, skriver Konrad Bergström på Linkedin. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer