Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Allt vi vet om syskonen Wahlgren Ingrossos nya mat- och köksföretag Mino Market

Artikel bild
Syskonen Oliver Ingrosso, Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso lanserar Mino Market – mat- och köksprodukter. Foto: Thomas Fure/NTB/ TT/Tim Aro/Claudio Bresciani/TT.

För drygt ett år sedan kunde Breakit avslöja att syskonen Bianca, Oliver och Benjamin Ingrosso i tysthet registrerat ett nytt bolag.

Sedan dess har vi kunna berätta att en känd techprofil finns på ägarlistan och att en vd från en tung aktör rekryterats – och nu börjar det puttra ännu mer i grytan.

Det här vet vi om Mino Market.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Den ena är superentreprenör, den andra är artist och den tredje är krögare som driver egen restaurang. Den gemensamma nämnaren är att alla tre tycks älska mat – och råkar ha ett av Sveriges mest kända efternamn, Wahlgren Ingrosso. 

Breakit kunde för drygt ett år sedan berätta om syskonens nya gemensamma satsning Mino, ett bolag som ska fokusera på just mat och köksprodukter. 

Att trion redan har många järn i elden är svårt att missa, särskilt när det kommer till Bianca Ingrosso, vars bolagsbyggande har börjat likna något av ett imperium. I spetsen står pengamaskinen tillika skönhetsbolaget Caia Cosmetics, följt av smyckesbolaget Ani Jewels som hon driver tillsammans med parhästen Lovisa Worge. Inte att förglömma är klädbolaget Àvora som entreprenören har startat med Vanessa Lindblad, som även är en av medgrundarna av Caia, men som lämnade bolaget helt i samband med att Verdane klev in. 

Och nu är även Mino under uppbyggnad. Bolaget ska syssla med försäljning av livsmedel och produkter inom matlagning – med en särskild koppling till det italienska köket. 

Livsmedel och köksredskap i fokus för Mino Markets produkter

Trots att bolaget knappt har dragit undan ridån och ännu inte lanserat sin första produkt har satsningen över 23.000 följare på Instagramkontot minomarket.se. På samma plattform börjar det nu skymtas liv från företaget, som häromdagen la ut ett reklamklipp på det egna kontot. 

Scenen utgjordes av vad som såg ut som ett stimmigt restaurangkök, där Oliver och Benjamin Ingrosso tycktes visa upp sina kokkonster, medan Bianca Ingrosso stod bredvid med en skål pasta i högsta hugg. “Mino är på väg”, löd texten i inläggsbeskrivningen. Syskonen har även gjort reklam för bolaget på sina egna Instagram-konton.  

Breakit har tidigare rapporterat om att Daniel Warence klivit in som Minos vd, en profil som innan dess var operativ chef inom Humble Group AB.

“Det handlar om försäljning av livsmedel och produkter kopplade till matlagning, exempelvis olika typer av köksredskap. Det är ett brett sortiment. En stor del kommer vara livsmedel kopplat till det italienska köket, och en annan del kommer vara verktyg, som stekpannor, skärbrädor och liknande”, beskrev han satsningen som i en intervju med Breakit i början av året.

Enligt vd:n ska livsmedlen ska säljas hos stora dagligvarukedjor, medan köksredskapen ska säljas i den egna e-handeln. I samma veva berättade han även att de första produkterna troligast skulle komma ut under sommaren. 

Men ännu har inget presenterats för världen, förutom klippen på bolagets Instagram-konto, det vill säga. 

Får hjälp av techprofil 

Enligt ett protokoll från en extra bolagsstämma, daterad maj i 2023, kontrollerade fyra personer lika många aktier vardera. Utöver Ingrosso-Wahlgren trion var den fjärde techprofilen Carl Lüders (tidigare Vernersson, Breakits anm.) tidigare försäljningschef på Voi och numera partner på Blq Invest. Alla fyra står även som styrelseledamöter. Tom Thoren, som tidigare var ledamot, ska inte vara det länge, enligt protokollet. Även styrelsesuppleant Per Rydbergs namn stryks. 

När Breakit började nysta i satsningen för lite mer än ett år sedan, stod Carl Lüders som styrelseordförande och vd för bolaget. Men så var inte fallet, berättade han då, och menade att han endast var styrelseledamot. 

“Det här handlar om ett passionsprojekt drivet av dem tre, medan jag och ett gäng entreprenörer tillsammans hjälper dem att förverkliga det”, sa han till Breakit. 

Men enligt protokollet kontrollerar han alltså lika stor del av bolagets aktier som respektive Ingrosso Wahlgren-syskon. 

Under 2023 gjorde bolaget, som registrerades i slutet av februari samma år, ett minusresultat på drygt 152.000 kronor, enligt bokslutet. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer