Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Techjättens vd förklarar krig – mot möten, chefer och hemmajobb

Artikel bild
Andy Jassy. Foto: TT

Amazons toppchef har fått nog av kulturen på e-handelsjätten. I ett brev till de anställda tar han strid mot det han kallar ”förmöten till förmöten innan beslutsfattande” – och kräver i stort sett hundraprocentig närvaro på kontoret.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Nu drar e-handelsjätten Amazons vd Andy Jassy åt tumskruvarna. I hans fokus ligger företagskulturen på det enorma företaget som han vill styra upp rejält.

Det framgår av ett brev till de anställda, som bland annat CNBC publicerat. Enligt Jassy har Amazon utvecklats till en klumpig byråkrati med alldeles för många chefer som inte gör någon direkt nytta. 

Toppchefen förklarar nu krig mot kulturen där det ingår ”förmöten till förmöten innan det ska fatta ett beslut”. Målet är nu att ta bort lagren av onödiga hierarkier och platta till organisationen. Anställda ska få anmäla exempel på onödig byråkrati i en särskild brevlåda, skriver han. 

I samma brev ställer Amazonchefen också ett skärpt närvarokrav på personalstyrkan. Från och med nu är det obligatoriskt kontorsarbete fem dagar i veckan. Inget mera hemmajobb på Amazon, alltså.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer