Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

E-handelssuccén Ridestore lyfter – med en halv miljard kronor

Artikel bild
Linus Hellberg, Elin Glommen Liljedahl och Emil Hellberg, Ridestore. Foto: Privat/Montage

Bröderna har byggt ett succébolag i streetwear-nischen. Nu visar färska siffror att Ridestore tar ännu ett jättekliv framåt – och gör en jätteutdelning.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

“Det här året var riktigt häftigt trots en något tuffare situation för konsumenterna!”

Så skrev Ridestore när bolaget lämnade rapport förra året. Bolaget har haft ett sällsynt fritt språk i sina årsredovisningar samtidigt som frispråkigheten i mångt och mycket stannat där. Miljardbolaget grundades av de notoriskt medieskygga bröderna Emil och Linus Hellberg för två decennier sedan i Trollhättan. De har spunnit guld på sin e-handel med fokus på streetwear- och outdoor-plagg. Förra året lämnade duon för första gången över vd-skapet till någon ny. Toppchefen heter numera Elin Glommen Liljedahl.

Nu kan Breakit berätta om hur det gått för Ridestore med en ny vd i spetsen. Sett till årsredovisningen så har en del förstärkningsord och utropstecken städats bort. Ridestore skriver att året har präglats av effektiv resurshantering. 

”Genom att strategiskt allokera våra resurser och fokusera på kärnverksamheter har vi effektivt utökat vår kundbas och förbättrat våra finansiella resultat”, heter det i det senaste bokslutet. 

Siffrorna talar sitt tydliga språk. 

Ridestores omsättning ökar med nära en halv miljard kronor i det brutna räkenskapsåret som avslutades i mars. Det handlar om en ökning med 40 procent – från 1,16 miljarder kronor till 1,61 miljarder kronor. Rörelseresultatet ökade samtidigt med 30 procent till 473 miljoner kronor. 

Den färska årsredovisningen visar att Ridestore gjort en utdelning på hela 350 miljoner kronor till ägarna, vilka är Emil och Linus Hellberg. 

Ridestore äger varumärken som Dope, Newsoul och Montec.

Vill du höra med om Ridestore och är intresserad av e-handel och vad som väntar i höst och 2025? Gör som branschledarna och säkra plats för dig och ditt team på E Com Day 2024 – begränsat antal platser och först till kvarn.

 

 

Läs mer