Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Truth Social rasar på börsen – efter nattens debatt

Artikel bild
Donald Trump och Kamala Harris.

Om börsen är en opinionsmätning så ser det surt ut för Donald Trump.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Igår möttes kandidaterna Kamala Harris och Donald Trump i en hätsk debatt inför det amerikanska presidentvalet i november. Inför bataljen låg Harris och Trump jämnt i opinionsmätningarna men både bedömare och flera konservativa ledarsidor har gett den demokratiska vicepresidenten segern efter nattens drama.

Det är dåliga nyheter för Trumps presidentkampanj – vilket nu går finansmarknaden att reagera.

Ex-presidenten har satt sitt eget sociala medier-bolag Truth Social på börsen via en och fått anhängare att hoppa på som investerare. Aktien har i mångt och mycket rört sig efter nyhetsläget. Den rusade efter mordförsöket och sjönk när Trump fälldes för bokföringsbrott, vilket innefattade utbetalade kampanjpengar till Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels, skriver Nyhetsbyrån Direkt

Ser man till börsen som opinionsmätning ligger Donald Trump rätt pyrt till just nu. Hans sociala medier-bolag befinner sig i en rejäl svacka. Bolaget bakom Truth Social har tappat nästan 75 procent av sitt värde sedan peaken i mars. För Donald Trump personligen, som äger den största hackan i företaget, handlar det om en värdeminskning från 6,2 miljarder dollar till 2,1 miljarder dollar, skriver CNN

Gårdagens debatt var inte heller en välbehövlig flytboj för den sjunkande aktien. Både i efterhandeln och under dagens förhandeln på Wall Street fortsätter bolaget att pressas. I skrivande stund är aktien ner 11 procent sedan torsdagens stängningskurs. 

Det bör dock noteras att den större nedgången också kan kopplas till börsens inlåsningsregler. Om drygt en vecka, den 19 september, så kan tidiga ägare, däribland Donald Trump som äger 64,9 procent, sälja aktier. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer