Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Musk på god väg mot att bli först in i ”biljon-klubben” – dessa lär följa

Artikel bild
Elon Musk.

Hur mycket rikare kan han bli? Mycket, lyder det korta svaret.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Tesla-vd:n, SpaceX-grundaren och X-ägaren Elon Musk må möta utmaningar i sitt affärsimperium mest hela tiden. Men det ändrar inte ett faktum: Han är oerhört förmögen. “Hur förmögen?”, kanske någon undrar.

Svaret är så förmögen att han spås bli den första i världshistorien som ingår i den så kallade ”biljon-klubben”, alltså med en sammantagen förmögenhet värd mer än 1000 miljarder dollar. Det skriver The Guardian

Det är Informa Connect Academy som ligger bakom prognosen att Elon Musk tar sig till de höjderna 2027. De bygger sitt antagande på att det faktum att Musks förmögenhet årligen vuxit i värde med i snitt 110 procent. 

Enligt Bloombergs miljardärindex är Elon Musk i skrivande stund världens rikaste man med en förmögenhet på 248 miljarder dollar. Han följs av Amazon-grundaren Jeff Bezos och franska LVMH-ägaren Bernard Arnault. Men det är inte dessa två som väntas ansluta till Elon Musk i den nya klubben för superduperrika. 

Enligt analysen så är det den indiska miljardären Gautam Adani som är näst på tur följt av chipjätten Nvidias grundare och vd Jensen Huang. Båda väntas vara förbi milstolpen 2028.

Bernard Arnault får vänta till 2030, samma år som Metas Mark Zuckerberg beräknas koras till ”biljonär”.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer