Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Svea

E-handelsveteranen och tiokamparen: ”Vi vill alltid komma längre”

Artikel bild
Mikael Olander, medgrundare WeSports.

Med ledstjärnan ”Vi skapar fans, inte kunder” i ryggen har WeSports hittat sin plats på marknaden. Deras kvalitetsprodukter och servicenivå har lett till både lojala kunder och snabb tillväxt. Företaget omsatte sin första miljard redan efter tre år – nu är målet tre miljarder för 2024. “För oss är det viktigt att hela tiden utvecklas och sikta högre. Det har vi gjort redan från start”, säger före detta tiokamparen Mikael Olander, medgrundare och styrelseledamot i WeSports.

Sport- och fritidsbolaget WeSports startade 2020, när de fem grundarna såg en lucka på marknaden för kvalitetsutrustning inom sport.

“Hos oss köper man inte den första cykeln eller det första paret längdskidor. Våra kunder är sport- och hälsoentusiaster och elitidrottare. Alltså de som redan fastnat och lever för sport och träning. Trenden är att denna grupp efterfrågar allt bättre produkter och vill ha en högre servicenivå när de handlar. Det vill vi ge dem”, säger Mikael Olander.

Mångsidiga sportentusiaster

Under slutet av åttiotalet tog Mikael Olander två SM-guld i tiokamp, var med i landslaget och placerade sig även på 15:e-plats under VM. I dag ägnar han sig åt styrketräning och längdskidåkning och har tre Vasalopp på meritlistan.

Mångsidigheten har han tagit med sig till WeSports, som samlar oberoende specialister inom olika sporter på en gemensam plattform. De finns både online och i ett begränsat antal butiker, som de kallar destinationer, vilka erbjuder stora och inspirerande utbud.

I dag består gruppen av 42 bolag, däribland Cykelkraft, Addnature, Pölder Sport, Tretorn, Master Fitness och Löparshop – och antalet växer.

“En fördel med att samla olika specialistbolag under ett gemensamt paraply är att kunderna möts av hög kompetens. Bolagens medarbetare är specialister och idrottare som sköter den dagliga verksamheten med passion. Det betyder att de kan produkterna och sporten, samt att kunderna får den bästa möjliga rådgivningen. Samtidigt har bolagen själva nytta av storleken de har tillsammans med de andra specialistbolagen.”

WeSports samlar flertalet fristående specialister inom olika sporter på en gemensam plattform. 

Ledande i flera kategorier

WeSports inriktning och satsning på hög servicegrad och kvalitetsprodukter visade sig snabbt vara mycket lyckosam. “Vi har tagit ledande positioner inom ett flertal aktiviteter och sporter, bland annat cykel, mobility, löpning, längdskidåkning, outdoor, fitness och gymutrustning, samt lagsporter som innebandy och ishockey”, säger Mikael Olander. 

Tillväxten har också gått betydligt snabbare än planerat. Den ursprungliga affärsidén har bekräftats samtidigt som WeSports har vuxit och haft en solid lönsamhet – även under pandemiåren. Bolaget nådde sin första miljard i omsättning redan efter tre år – nu är siktet inställt på tre miljarder för 2024. Nästa mål är fem miljarder inom cirka tre år.

“Vi vill bli ledande i Norden inom alla sporter och aktiviteter vi etablerar oss inom.”

Vill ni göra er affärsmodell mer hållbar? Läs mer om vad Svea kan hjälpa er med här! 

Betallösningar för en smidig kundresa och högre konvertering

En viktig del i arbetet med att hålla en hög servicenivå är samarbetet med Svea Bank. De bistår WeSports, och bolagen i gruppen, med smidiga betallösningar – både online och i de fysiska butikerna.

“Deras betallösningar gör det enkelt att handla hos oss och förbättrar hela köpupplevelsen. Svea har dessutom lång erfarenhet inom kreditbedömning, vilket innebär att vi kan godkänna fler kunder”, säger Mikael Olander.

Han berättar vidare att samarbetet med Svea började redan för tio år sedan hos en tidigare arbetsgivare.

"Vi ser dem mer som en partner än en leverantör. De förstår vår business och delar vår ambition att alltid sikta högre och förbättra oss. Svea hjälper oss att se vad som krävs för att fortsätta växa och utvecklas”, säger Mikael Olander.

Dags att göra er affärsmodell mer hållbar? Här kan du läsa mer om vad Svea kan hjälpa er med! 

Läs mer