Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nu händer det – miljardär tar den första privata rymdpromenaden någonsin

Artikel bild
Elon Musk, SpaceX. Foto: TT

Under tisdagen lyfte en raket signerad Elon Musks bolag Space X – med entreprenören och miljardären Jared Isaacman ombord.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Har du någonsin velat ta en tur ut i rymden, kanske till och med en promenad högt där uppe? Om svaret är ja, så är du sannolikt inte ensam om att sukta efter oändligheten. 

Och nu kanske du kan få chansen, om du är villig att betala.

Entreprenören och miljardären Jared Isaacman befinner sig i skrivande stund ombord på en raket signerad Elon Musks bolag Space X. Rymdexpedition går under epitet Polaris Dawn och farkosten lämnade jorden när den under förmiddagen lyfte från Kennedy Space Center i den amerikanska delstaten Florida, vilket bland annat BBC har rapporterat om. 

Jared Isaacman är inte ensam ombord. Med sig har han Scott Poteet, tidigare pilot för det amerikanska försvaret samt Sarah Gillis och Anna Menon som jobbar på Elon Musks Space X.

Under knappt en vecka ska besättningen  vara ute i rymden och genomföra den första privat arrangerande rymdpromenaden någonsin.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer