Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Niklas Zennström bakom ny rekordfond – här är bolagen han tittar på

Artikel bild

Techmiljardären Niklas Zennström vill gå in med mer pengar i techscenen. Och han vet vad han letar efter med sin nya rekordfond – på nära 13 miljarder kronor.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Skype-grundaren Niklas Zennström är techmiljardären som har satsat kapital i startupscenen genom sitt riskkapitalbolag Atomico. Nu är han och bolaget aktuella med en ny jättefond. Och säger att förutsättningarna är goda för att plöja ner mer pengar. 

”Den svenska techsektorn bubblar”, säger han till Dagens Industri

Den nya fonden är Atomicos största och har samlat in motsvarande 12,8 miljarder kronor. Storleken kan sättas i relation med att den förra fonden på 8 miljarder kronor var den dittills största i Europa. 

Atomico är vana vid att investera i lite mognare bolag – en tidig investering i Klarna ses som undantag – men i den nya fonden viks 5 miljarder till startups.

”De nya, tidiga bolagen som vi tittar på använder AI snabbt och effektivt. Det gör att man kan bygga bolag på annorlunda sätt och kraftfullare än tidigare”, säger Niklas Zennström till DI.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer