Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Akut situation på Northvolt – pengarna börjar ta slut

Artikel bild
Peter Carlsson, Northvolt. Foto: Montage

Källor uppger till Di att Northvolt har det väldigt tufft med att säkra den nödvändiga finansieringen. Nu börjar likviditeten att bli ansträngd.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Northvolts batterisatsning har haft ett riktigt kämpigt år, som du kan läsa allt om här

Bland annat har bolaget behövt skära ned på utvecklingen och stoppat expansionsplaner. Och än värre: Flera personer har omkommit i anslutning till arbetet på Northvolt.

Nu rapporterar Di, men hänvisning till flera källor, att läget ser allt mörkare ut på den finansiella fronten. 

Flera personer med insyn i Northvolts kapitalanskaffningsprocess uppger att det inte är långt kvar tills att pengarna är slut och att situationen har blivit “mer akut” efter sommaren.

En källa säger att det är osannolikt att Northvolt kan få in finansiering i nuläget, om inte fler statliga garantier ges. 

“Det måste komma in någon på toppen och ta den högsta risken innan någon bank går in”, säger källan till Di.

Di uppger att Northvolt inte svarar direkt på frågor om uppgifterna. 

”En strategisk översyn pågår på Northvolt, vilket tillkännagavs i juli. Vi för en konstruktiv dialog med alla partners, investerare och intressenter när vi går mot dess slutförande. Vi kommenterar inte spekulationer och kommer att kommunicera resultatet av den strategiska översynen när beslut har fattats”, skriver Matti Kataja, kommunikationschef på Northvolt, i ett mejl till tidningen.

Läs mer