Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Zwapgrid

Succébolaget tog in nytt system – för att kunna hjälpa fler entreprenörer

Artikel bild
Peter Backman, grundare Treyd.

Tack vare Zwapgrids lösning kan den svenska snabbväxaren Treyd få fler bolag att blomstra. ”Allt blir lättare, både för oss och för kunden”, säger Treyd-grundaren Peter Beckman.

Ponera att du startar en e-handel som blir så framgångsrik att du inte har råd att växa. Låter det paradoxalt? Problemet är faktiskt större än man kan tro, vilket fick den svenske entreprenören Peter Beckman att – tillsammans med Sameh El-Ansary – starta kredittjänsten Treyd.

”Vi upptäckte att många bolag stod inför samma dilemma. De betalade sina leverantörer i förskott, vilket gör det jättejobbigt att växa som ett mindre bolag. De har kunderna, marginalerna och lönsamheten, men tvingas säga nej till ordrar eftersom de inte har pengar nog att fylla upp lagren”, berättar Peter Beckman.

Treyds lösning blev att ge bolagen ett kreditutrymme som de får betala tillbaka inom fyra månader. På så sätt kan bolagen öka sina marginaler, ta in större ordrar och få bättre priser. Framgången var omedelbar, Treyd växte under perioder med över 50 procent i månaden.

Vi har byggt en AI som analyserar all data

Sedan stötte de själva på problem. För att kunna erbjuda kunderna kredit krävs det att Treyd har tillgång till bolagens bokförings- och bankdata.

”Vi har byggt en AI som analyserar all data så att kunden slipper fylla i all information. Vi kan lättare kontrollera att allt är korrekt, vilket ger både oss och kunden en större trygghet. Men vi har tidigare haft ofullkomliga data från länder som Finland och Danmark.”

SaaS-bolaget Zwapgrid erbjöd en lösning. Genom Zwapgrids API kan banker, fintechbolag och SaaS-bolag med en enkel integration hämta och lämna data i alla de vanligaste ekonomisystemen för små och medelstora bolag.

”Tack vare Zwapgrid får vi tillgång till all data i fler länder. Ett annat problem som de löst åt oss är våra specifika krav på hur datan ska se ut för att vi ska kunna utveckla vår tjänst vidare. Zwapgrid har varit väldigt framåtlutade och har utvecklat och anpassat sin plattform efter våra behov. För oss har det varit en viktig nyckel”, berättar Peter Beckman.

Han lyfter också att mognadsgraden i Zwapgrids lösning är hög.

”Man vill inte hamna i en situation där man hjälper en leverantör att utveckla produkten. Trots att Zwapgrid är ett litet team så har de en välfungerande produkt med okomplicerade integrationer. Saker fungerar bara, helt enkelt.”

Zwapgrids system ger ett väldigt direkt kundvärde

Nu kan Treyd, tack vare Zwapgrid, hjälpa fler handlare att nå sina högt ställda mål.

”När vi har tillgång till all data blir risken lägre för oss, eftersom vi kan förstå bolagens behov på ett bättre sätt. Det minskar vår operationella börda och allt blir lättare, både för oss och för kunden.”

”Zwapgrids system ger ett väldigt direkt kundvärde. Vi kan nu hjälpa bolag som historiskt hade blivit nekade.” 

Vill du se hur ni kan effektivisera era processer med Zwapgrids integrationsplattform? Läs mer här och boka en demo!

Läs mer