Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Sprängde 100-miljonersgränsen – då tar han över

Artikel bild
Anders Heikenfeldt är ny vd för Malinas ägarbolag Mandaley. Till höger Malinas grundare Malin Ek Andrén. Foto: Press/Montage

Malina och Soft Goat har fått en ny vd. Nu är tanken att Anders Heikenfeldt ska bereda vägen för en större internationell resa för de svenska modesuccéerna.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

För 16 år sedan grundade Malin Ek Andrén By Malina, som numera har släppt By:et. Hon drev bolaget fram tills för två år sedan då det köptes upp av nya ägarbolaget Mandaley och slogs ihop med kashmirbolaget Soft Goat. 

Bolagen särredovisar fortfarande resultaten och 2023 visar det sig att Malina klivit över 100-miljonersvallen med råge. Omsättningen landade på 108 miljoner kronor med en vinst på 8,5 miljoner kronor.

Med de fina siffrorna i ryggen kliver en ny vd upp i bolaget. Anders Heikenfeldt efterträder den tillförordnade vd:n Sofia Lind Andersson och kommer närmast från en vd-post på konsultbolaget 7Oceans. Nu ska han öka märkenas globala närvaro. 

”Mandaley har redan fångat modevärldens uppmärksamhet, och jag ser fram emot att leda företaget när vi öppnar upp nya möjligheter och utökar vår globala närvaro. Med ett talangfullt och engagerat team ser framtiden för Mandaley ljus ut, och jag är entusiastisk över att få vara en del av denna spännande resa”, säger Anders Heikenfeldt i en kommentar.

Sofia Lind Andersson återgår efter rekryteringen till rollen som finanschef, skriver branschsajten Habit. Soft Goats grundare Stephanie Bergström och Malinas grundare Malin Ek Andrén fortsätter som varumärkesägare och kreativa chefer.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer