Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nelly ryter ifrån mot Shein: Stjäl våra bilder

Artikel bild
E-handlaren Nelly menar att Shein olovligen använder bolagets bilder. Helena Karlinder-Östlundh är vd för Nelly. Foto: Press

E-handlaren till attack mot den kinesiska ultra-snabba kedjan – inleder juridisk process.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

matilda@breakit.se

Nyhetschef

Gifter, slavarbete, oetiska metoder och barnarbete. Rubrikerna om den kinesiska fast fashion-handlaren Shein, som håller på att städa upp sin image inför en potentiell börsnotering, fortsätter avlösa varandra.

På torsdagsmorgonen är det svenska e-handlaren Nelly som ryter ifrån och menar att Shein olovligen använt Nellys bildmaterial för att marknadsföra sina egna produkter. På samma sätt som de tidigare använt influencern och entreprenören Bianca Ingrossos bilder.

"Vi tar starkt avstånd från och vill uppmärksamma att Shein utan rättigheter använder vårt bildmaterial för att marknadsföra vad som måste antas vara kopior av våra egendesignade populära kundfavoriter”, säger Nellys vd Helena Karlinder-Östlundh i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

“Vi lägger ner mycket resurser och kärlek på att designa och utveckla dessa plagg i fin passform och kvalitet samt marknadsföra dem inom vårt eget varumärke, och vi vill självklart inte att kunder ska förknippa eller missta Sheins kopior för våra originalprodukter".

Nelly har nu inlett en juridisk process i ärendet.

Shein har tidigare kommenterat liknande mål med att de agerar snabbt när de misstänker att upphovsrättsintrång har gjorts.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer