Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hans Skruvfors lämnar Foodora – blir högsta chef på Sambla

Artikel bild
Hans Skruvfors, koncernchef på Foodora. Foto: Press/TT

Efter många händelserika år på Foodora tackar vd:n Hans Skruvfors för sig – och blir istället högste chef på Sambla.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Matbudbolag Foodora har varit med och både det ena och det andra de senaste åren. Under pandemin upplevde företaget något som kan beskrivas som en riktig rakettillväxt – och buden iklädda företagets ceriserosa jackor tycktes plötsligt dyka upp lite överallt i storstäderna.  

Men allt har inte varit en dans på rosor.

Under år 2020 vittnades om tuffa arbetsförhållanden för Foodras cykelbud.  Förra året rapporterade Breakit om att bakom den rosa fasaden döljer sig en sargad arbetsplats – och flera källor vittnade då om en usel arbetsmiljö på huvudkontoret. I media har det även rapporterats om att bolaget utnyttjas av kriminella som använder sig av företagets kläder. 

Under den här tiden har Hans Skruvfors varit vd på bolaget. Men nu är det slut med det. I ett pressmeddelande från Foodora framgår det att han har valt att lämna posten. 

“Jag är oerhört stolt över den resa vi har gjort tillsammans på Foodora. Vi har inte bara vuxit som företag, utan också etablerat Foodora som en ledande aktör inom leverans- och logistiktjänster. Från ett okänt bolag som levererade pizza till bakfulla studenter till ett bolag som når 90 procent av alla svenskar med allt från hamburgare, till mjölk och blommor”, skriver Hans Skruvfors i meddelandet. 

Rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare är redan igång, men tills en ny högsta chef är på plats kommer vice vd Joakim Slettengren att rycka in som tillförordnad vd. 

Samtidigt som Foodora skickade ut pressmeddelandet damp det även ned ytterligare ett meddelande, nämligen från Sambla som har utvecklat en tjänst för att jämföra lån, som berättar att den tidigare Foodora vd kliver in som högsta chef. 

“Hans är en väldigt erfaren ledare med en mycket relevant och spännande bakgrund från olika konsument- och techbolag. I sitt senaste uppdrag ledde han Foodoras framgångsrika expansion i Norden och hans visionära ledarskap kommer att vara mycket värdefullt för utvecklingen av Sambla Group framåt”, skriver styrelseordförande Cormac Barry i meddelandet.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer