Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tog fast gäckande tjuv – här är smarta tech-knepet

Artikel bild

Använde både snille och tech.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Att bli bestulen på sina brev och paket skulle reta gallfeber på de flesta. Så var också fallet i den här historien där en privatperson till slut tog saken i egna händer – med hjälp av en techpryl. Det är nyhetsbyrån AP  som skriver om en kvinna i Kalifornien som på egen hand lyckades ta fast en person som upprepade gånger stulit ur hennes postlåda. 

Kvinnan var snillrik för hennes tillvägagångssätt var att skicka en airtag från Apple, alltså en sådan liten plupp som man kan fästa var som helst och spåra med sin telefon eller dator, med posten adresserad till sig själv. Sedan kunde hon följa airtagens väg – bort från hennes brevlåda. När polisen kom fram till de misstänktas adress hittades inte bara airtagen utan varor som ska ha skickats till ett dussintals andra. 

Vi kan inte vara helt säkra på om kvinnan är Breakit-läsare men hennes metod är snarlik den vi använde när vi skulle spåra var alla returer i e-handeln tar vägen. Läs det reportaget här

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer