Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Sweef köper Nufferton: “Framgången är oundviklig”

Artikel bild
Ludvig Ungewitter, vd Sweef och Joel Johansson, vd Nufferton. Foto: Press

Från soffor till kuddar till pyjamaser – nu tar Eequity-backade bolaget ett steg till.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Förra sommaren köpte Eequitys soffsatsning Sweef täckbolaget Happy Fluffy Cloud. Det var då bolagets första förvärv. Nu går Sweef vidare och köper ett annat bolag inom vad man skulle kunna kalla samma kategori. För från täcken är det inte så långt till pyjamasar och det är just det som Nufferton, som alltså är bolaget de köpt, sysslar med.

“Exklusivt loungewear blir ett nytt segment och en rolig utmaning för oss”, säger Sweefs vd Ludvig Ungewitter i ett pressmeddelande.

“Här får vi att göra med en något mer modemedveten kund, men som liknar våra traditionella kunder i och med att de vågar ta ut svängarna och välja färgstarka produkter.“

2021 tog Sweef in 30 miljoner från bland andra Eequity för att kunna skala upp. Omsättningen har sedan dess stigit till 214 miljoner kronor men förra året vände Sweef från vinst till en förlust på 12 miljoner kronor.

Nufferton säljer som sagt pyjamasar och grundades redan 2016 och ägdes fram till nu av det äkta paret Joel och Evelina Johansson tillsammans med ett annat par, Lexington-ägarna Kristina och Tommy Lindhe.

Bolaget omsatte förra året strax över 5 miljoner och gjorde en förlust på 1 miljon kronor.

“Det krävdes inte många dejter med Ludvig, för att inse att det här var en perfekt match”, säger Nuffertons vd Joel Johansson som följer med till Sweef.

“Att gå från ett litet, sammansvetsat team till ett större med kompetens och härlig energi talar sitt tydliga språk. Framgången är oundviklig.”

Hur mycket Sweef betalar för Nufferton framgår inte av pressmeddelandet.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer